Рецепт кекса з лимоном і глазур'ю

Рецепт кекса з лимоном і глазур'ю
5.0
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 4 яйця
  • 200 г цукру
  • 200 г вершкового масла
  • 1 средній лимон
  • 1 ч.л. соди
  • пів-ч.л. куркуми
  • щіпка ваніліна
  • 3 ст.л. лимонного соку та 3 ст.л. цукрової пудри для глазурі

Рецепт приготування:

  1. Вийміть вершкове масло з холодильника та залиште на 15 хвилин у теплі, щоб воно підтало. Лимон помийте гарячою або теплою водою, обсушіть та зніміть тонкий шар цедри. Тертий шматок цедри додайте в вершкове масло разом з лимонним соком.
  2. Додайте цукор та взбивайте міксером до повного розчинення цукру (приблизно 3-4 хвилини на високій швидкості). Просійте борошно через сито з розпушувачем, додайте до маси та перемішайте.
  3. Відокреміть жовтки від білків, білки залиште в холодильнику. Додайте жовтки по одному до маси, постійно взбиваючи. Додайте куркуму та ванільний цукор та перемішайте до рівномірного забарвлення.
  4. Розігрійте духовку до 180С. Форму для кекса змастіть вершковим маслом та посипте борошном або паніровочними сухарями. Вийміть білки з холодильника та взбийте їх до міцних пік. Потім додайте білки до тіста та перемішайте до отримання однорідної маси.
  5. Вилийте тісто в підготовлену форму та відправте її в духовку на одну годину. Під час цього часу ви можете приготувати глазурь. Просто змішайте лимонний сік та цукрову пудру в невеликій ємності.
  6. Після години вийміть кекс з духовки та на гарячий десерт нанесіть лимонну глазурь. Покладіть на десерт невеликий шар цукрової пудри для прикраси та залиште на 5-10 хвилин, щоб глазурь затверділа.
  7. Вийміть кекс з форми та наріжте на порційні шматочки. Подаємо на стіл із чаєм або кавою.

Цей кекс ідеально підійде на сніданок чи полудень. Лимон надає йому свіжості, а глазурь додає нотки кислотності. Також, якщо вам не подобається куркума, вона може бути замінена мигдалевою олією або кокосовою стружкою для додання смаку та аромату.