Рецепт кекса з лимоном і глазур'ю
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 4 яйця
- 200 г цукру
- 200 г вершкового масла
- 1 средній лимон
- 1 ч.л. соди
- пів-ч.л. куркуми
- щіпка ваніліна
- 3 ст.л. лимонного соку та 3 ст.л. цукрової пудри для глазурі
Рецепт приготування:
- Вийміть вершкове масло з холодильника та залиште на 15 хвилин у теплі, щоб воно підтало. Лимон помийте гарячою або теплою водою, обсушіть та зніміть тонкий шар цедри. Тертий шматок цедри додайте в вершкове масло разом з лимонним соком.
- Додайте цукор та взбивайте міксером до повного розчинення цукру (приблизно 3-4 хвилини на високій швидкості). Просійте борошно через сито з розпушувачем, додайте до маси та перемішайте.
- Відокреміть жовтки від білків, білки залиште в холодильнику. Додайте жовтки по одному до маси, постійно взбиваючи. Додайте куркуму та ванільний цукор та перемішайте до рівномірного забарвлення.
- Розігрійте духовку до 180С. Форму для кекса змастіть вершковим маслом та посипте борошном або паніровочними сухарями. Вийміть білки з холодильника та взбийте їх до міцних пік. Потім додайте білки до тіста та перемішайте до отримання однорідної маси.
- Вилийте тісто в підготовлену форму та відправте її в духовку на одну годину. Під час цього часу ви можете приготувати глазурь. Просто змішайте лимонний сік та цукрову пудру в невеликій ємності.
- Після години вийміть кекс з духовки та на гарячий десерт нанесіть лимонну глазурь. Покладіть на десерт невеликий шар цукрової пудри для прикраси та залиште на 5-10 хвилин, щоб глазурь затверділа.
- Вийміть кекс з форми та наріжте на порційні шматочки. Подаємо на стіл із чаєм або кавою.
Цей кекс ідеально підійде на сніданок чи полудень. Лимон надає йому свіжості, а глазурь додає нотки кислотності. Також, якщо вам не подобається куркума, вона може бути замінена мигдалевою олією або кокосовою стружкою для додання смаку та аромату.