Англійський Різдвяний Кекс з Сухофруктами
Кухня
Інгредієнти:
- 500 г сухофруктів (родзинок, курага, чорнослив та інші)
- 250 мл чистої води
- 220 гр борошна
- 200 гр коричневого цукру (або звичайного цукру)
- 2 яйця
- 1 середній лимон (тільки цедра)
- 75 мл рому, коньяку або віскі
- 1 ст.л. чорного чаю
- 2 ч.л. розпушувача
- 1/2 ч.л. молотого мускатного горіха
- 1/2 ч.л. молотого духмяного перцю
- щепотка солі
Рецепт:
- В невеликій каструлі варіть чорний чай у холодній воді. Після закипання зніміть каструлю з вогню, дайте відстоятися та процідіть чай через сито.
- Покладіть сухофрукти в миску та залийте теплою водою на декілька хвилин. Промийте сухофрукти під холодною водою та просушіть їх на рушнику.
- Переложіть сухофрукти в миску, залийте чаєм, додайте цукор, алкоголь та добре перемішайте. Накрийте миску плівкою та залиште на 8-10 годин при кімнатній температурі.
- Розігрійте духовку до 160С. Змастіть форму для випічки кексів маслом та посипте борошном. Наріжте сухофрукти на дрібні шматочки. Налийте чай та алкоголь в окрему посудину. Натріть цедру з лимона на тертці та додайте до сухої суміші борошна, разпушувача, молотого мускатного горіха, молотого духм`яного перцю та солі. Перемішайте суміш та додайте сухофрукти разом з чаєм та алкоголем.
- Вбийте яйця у іншій мисці та взбийте їх до однорідності. Додайте до чаю з алкоголем та сухофруктами та перемішайте до однорідності. Переложіть тісто в підготовлену форму, рівномірно розподіліть по всій поверхні та поставте у попередньо розігріту духовку.
- Пекти кекс протягом 60-70 хвилин або до золотисто-коричневого кольору та готовності. Вийміть форму з духовки та залиште кекс там для охолодження. Вийміть кекс з форми, прикрасьте глазур'ю або цукровою пудрою та поріжте на порційні шматочки. Подавайте теплим.
Цей кекс з сухофруктами та прянощами може стати вашою улюбленою стравою на Різдво або будь-який інший святковий захід. Не забудьте додати своєї власної творчості та експериментувати з іншими інгредієнтами, такими як горішки, шоколад або мармелад. Смачного!