Заварний бісквіт: рецепт на смак і колір

Заварний бісквіт: рецепт на смак і колір
4.7
(8)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 150 грам цукрової пудри
  • 60 грам борошна
  • 60 грам кукурудзяного або картопляного крохмалю
  • щіпка солі
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Розділіть жовтки від білків. Поставте білки в холодильник. Взбийте жовтки міксером, поступово додаючи цукрову пудру, і взбивайте їх 2-3 хвилини до отримання світлої, пишної маси.
  2. Вийміть білки з холодильника, додайте сіль і взбийте їх міксером на високій швидкості до стійких піків. Потім додайте жовткову масу до взбитих білків і обережно перемішайте все лопаткою.
  3. Розігрійте духовку до 180 градусів. Покрийте форму для випічки шматком вершкового масла та присипте борошном. Борошно, крохмаль і ванілін просійте через сито в одну миску та перемішайте.
  4. Поставте миску зі збитими яйцями на водяну баню та взбивайте масу міксером, доки вона не стане густою і гладкою (приблизно 45-50 градусів). Зніміть миску з водяної бані, поставте в миску з льодяною водою і продовжуйте взбивати міксером, доки заварна яєчна маса повністю не охолоне.
  5. Обережно додавайте просіяну суху суміш до збитих яєць декількома порціями і перемішуйте, доки тісто не стане однорідним (не перевищуйте час перемішування).
  6. Перенесіть заварне бісквітне тісто в підготовлену форму для випічки та поставте в розігріту духовку. Випікайте протягом 30 хвилин до золотистої скоринки (не відкривайте духовку під час випікання).
  7. Вимкніть піч, выдкрийте дверці і залиште форму всередині ще на 10-15 хвилин. Вийміть форму, накрийте легким рушником та залиште на 10 хвилин. Обережно пройдіться ножем між бісквітом та бортиками форми, вийміть бісквіт на тарілку та прикрасьте за своїм смаком (цукровою пудрою, глазур'ю чи варенням).
  8. Щоб використати заварний бісквіт для приготування тортів та пирогів, остудіть його на решітці  в кімнатній температурі протягом 2-4 годин.

Підказка: Якщо ви хочете зробити заварний бісквіт ще більш насиченим за смаком, можете додати до тіста лимонну цедру чи апельсиновий сік. Також можна додати в тісто насіння ванілі. Насолоджуйтесь своїм ніжним та смачним заварним бісквітом разом з вашими близькими та друзями!