Рецепт заварної паски з творогом в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 0,8 кг творогу 10-18%
- 250 мл вершків 20%
- 150 гр вершкового масла
- 150 гр кураги чи цукатів
- 100 гр цукру
- 100 гр родзинок
- 2 яєчні жовтки
- 50 гр мигдалю або арахісу (не обов'язково)
- пів-ч.л. солі
- 1/4 ч. л. ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Родзинки та курагу залити гарячою водою, залишити на півгодини. Потім злити воду та просушити сухофрукти за допомогою серветки або паперового рушника, курагу порізати на дрібні шматочки.
- Цукати потрібно просто нарізати на шматочки (не обов'язково).
- Горіхи очистити від шкірки та порізати на дрібні шматочки, злегка обсмажити на сухій сковороді.
- Вершкове масло вийняти з холодильника, порізати на шматочки і залишити на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
- Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку.
- Додати до творогу вершкове масло, що підтануло, ванілін і збити за допомогою блендера або міксера (можна дуже ретельно перетерти вилкою).
- Жовтки з'єднати в окремій мисці з цукром і збити міксером протягом 2-3 хвилин на високій швидкості до пишності та повного розчинення цукру.
- Не перестаючи збивати жовтковий крем, влити тонкою цівкою вершки і всипати сіль, змішувати до однорідної консистенції.
- Перелити крем у мультиварку та встановити режим підігріву на 10 хвилин.
- Готувати заварний крем для Великодня до вказаного часу, іноді помішуючи лопаткою.
- Сито або форму застелити 2 шарами марлі та закріпити над мискою або каструлею.
- Через 10 хвилин додати в мультиварку творог і ретельно перемішати. Готувати творожну пасху в мультиварці приблизно 5 хвилин у режимі Каша, безперервно помішуючи (відразу після закипання вимкнути мультиварку).
- Вийняти з мультиварки каструлю і залишити творожну масу остигати на 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
- Перекласти заварну пасху в заздалегідь приготоване сито або форму, накрити краями марлі, поставити тарілку і гніт близько 1,5 кг. Заварна пасха, приготовлена в мультиварці, повинна настоятися в холоді приблизно 20 годин.
- Вийняти сито чи форму з холодильника, зняти гніт і перевернути паску на тарілку.
- Прикрасити творожну заварну пасху цукатами, горіхами або розтопленим шоколадом і подавати до столу. Смачного!
Цей рецепт можна вдосконалити, додавши до наповнення ягоди чи фрукти на вибір, такі як полуниці, вишні, малина, яблука, або змішати кілька різних фруктів. Також можна додати до тіста трішки апельсинової цедри або кориці, щоб надати пасці більш насиченого смаку.
Ця заварна паска є традиційним святковим десертом в Україні та на Великдень є обов'язковим на столі кожної родини. У кожній родині рецепт може трохи відрізнятися, але основні інгредієнти та процес готування залишаються однаковими.