Рецепт бісквітного торта з вишнею та вершковим кремом

Рецепт бісквітного торта з вишнею та вершковим кремом
4.9
(8)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для вишневого торта:

  • 4 яйця
  • 150 гр борошна
  • 150 гр цукру
  • щіпка солі
  • щіпка соди

Крем для торта:

  • 250 мл вершків 30-35%
  • 250 вершкового сиру (Маскарпоне)
  • 150 гр цукру
  • 10 гр ванільного цукру
  • +200 гр вишні без кісточок
  • +шоколад або какао-порошок для прикрашання

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця вбити в миску і залишити на 10 хвилин у кімнатній температурі. Потім збити їх міксером до пишної піни і всипати тонкою цівкою цукор. Продовжувати збивати ще 5-7 хвилин до утворення світлої кремової маси.
  2. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки застелити пергаментним папером або змастити вершковим маслом і присипати борошном. Борошно просіяти через сито разом із содою і сіллю в одну миску, розмішати.
  3. Підмішати до яєчного крему просіяну борошняну суміш і вимішати лопаткою однорідне тісто. Перелити його у форму для випічки і відправити в розігріту духовку.
  4. Випікати бісквіт для торта з вишнею приблизно півгодини до рум'яної скоринки. Вишню промити, перебрати й очистити від кісточок (чистити вишні над мисочкою, щоб туди капав із них сік).
  5. Вийняти бісквіт із духовки, дістати його з форми і залишити до повного охолодження на решітці. Проткнути остиглий корж у кількох місцях зубочисткою і рівномірно просочити вишневим соком.
  6. Повернути бісквіт у форму (бажано роз'ємну), покрити його вишнею і приготувати вершковий крем: охолоджені вершки збити міксером на високих обертах, всипати тонкою цівкою цукор із ванільним цукром і змішувати до його повного розчинення.
  7. Не перестаючи збивати, додати по ложці вершковий крем і змішувати до однорідної консистенції. Покрити бісквітний торт із вишнею отриманим кремом, розрівняти поверхню лопаткою і посипати какао-порошком, просіваючи його через сито, або тертим шоколадом.
  8. Залишити торт на 6 годин у холодильнику просочуватися кремом. Вийняти форму, зняти роз'ємне кільце і нарізати торт порційними шматочками. Смачного!

Цей рецепт бісквітного торта з вишнею та вершковим кремом є ідеальним вибором для будь-якої вечері з друзями чи родиною. Щоб зробити його ще цікавішим, можна експериментувати зі складом крему, додавши, наприклад, трохи лимонного соку чи шматочків апельсина. Також можна замінити вишню на інші фрукти, наприклад, малину або полуницю. Будьте креативними та насолоджуйтесь смаком цього чудового торта!