Рецепт торта "Чорний принц" з шоколадних коржів на кефірі

Кухня
Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт для торта:
- 250 мл кефіру 2,5-3,5%
- 200 гр цукру
- 150 гр борошна
- 1 яйце
- 1 ст. какао-порошка з гіркою
- 1 ч. л. соди
Сметанний крем для торта:
- 250 мл сметани 25%
- 200 гр вершкового масла
- 100 гр цукрової пудри чи цукру
- 10 гр ванільного цукру
- + чорний шоколад, фрукти чи ягоди - за бажанням
Рецепт приготування страви:
- Яйце та кефір заздалегідь вийняти з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Борошно просіяти через сито разом з какао та содою в одну миску, розмішати. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном або застелити пергаментним папером.
- Яйце збити міксером до утворення піни, всипати тонкою цівкою цукор і збивати ще 5 хвилин на високій швидкості до утворення пишної та світлої маси. Не перестаючи збивати яєчний крем, влити до нього тонкою цівкою кефір і змішувати до рівномірного кольору.
- Поступово підмішати до отриманої маси суху суміш, вимішати лопаткою густе та однорідне тісто. Перелити бісквітне тісто в заздалегідь приготовлену форму для випікання і поставити в духовку.
- Випікати шоколадний бісквіт на кефірі приблизно півгодини до готовності. Потім вимкнути духову шафу і залишити форму в ній ще на 5-10 хвилин. Відчинити дверцята духовки і залишити в такому положенні на 15 хвилин.
- Вийняти форму з духовки, обережно дістати з неї бісквіт і дати повністю охолонути на решітці. Розрізати охололий шоколадний бісквіт вздовж на два рівні коржі. Приготувати крем із сметани для торта.
- Вершкове масло порізати на шматочки невеликого розміру і залишити на 20 хвилин в кімнатній температурі. Збити вершкове масло міксером на високих оборотах до пишності. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукрову пудру або цукор і збивати до його повного розчинення.
- Збиваючи, додати по ложці сметану і змішувати до тих пір, поки не закінчиться вся сметана, а крем не стане пишним і однорідним. Наприкінці збивання додати пакетик ванільного цукру.
- Промазати нижній корж половиною крему, за бажанням можна викласти фрукти або ягоди (бажано використовувати вишню, малину або смородину), накрити другим коржем і промазати кремом, що залишився. Верх прикрасити тертим шоколадом, кокосовою стружкою, свіжими фруктами/ягодами або на свій смак.
- Торт Чорний принц повинен настоятись у холодильнику не менше 2 годин перед подачею (можна і більше). Готовий торт нарізати порційними шматочками та подавати до столу. Приємного чаювання!
Цей рецепт торту "Чорний принц" є простим та доступним для будь-якого кулінара, але не менш смачним та ефектним на вигляд. Додавши до нього свіжі фрукти або ягоди, ви зможете створити унікальну версію цього десерту, який буде незабутнім акцентом будь-якого свята чи заходу. Спробуйте приготувати торт "Чорний принц" та насолоджуйтесь його смаком разом зі своїми близькими та друзями.