Рецепт тертого пирога з яблуками
Кухня
Інгредієнти:
Пісочне тісто для тертого пирога:
- 800 гр борошна
- 3 яйця
- 200 гр цукру
- 150 гр майонезу
- 100 гр вершкового масла або маргарину
- 1 ч. л. соди (гашеної оцтом)
- 1 ч. л. лимонного соку
Яблучна начинка для тертого пирога:
- 2-3 яблука
- 2 ст. цукру
- 2 ч. л. меленої кориці
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло або маргарин заздалегідь вийняти з холодильника, нарізати невеликими шматочками і залишити на 15-20 хвилин у кімнатній температурі. Потім вбити до підталого масла сирі яйця по одному, ретельно розтираючи вилкою до однорідності після кожного яйця.
- Додати до отриманої суміші майонез, влити лимонний сік і перетерти знову виделкою до однорідної консистенції. Всипати цукор, добре перемішати. Соду погасити кількома краплями оцту, додати майонезну масу і швидко перемішати.
- Поступово всипати борошно до отриманої маси і вимісити м'яке тісто, розділити його на нерівні частини приблизно 3:2. Меншу скачати в кулю, обгорнути плівкою і відправити до морозилки (хвилин на 10-15).
- Деко або велику форму для випічки застелити пергаментним папером, викласти туди більшу частину тіста і рівномірно розподілити по дну. Яблука вимити, очистити від насіння та шкірки, порізати м'якоть невеликими шматочками. Духовку розігріти до 180С.
- Викласти подрібнені яблука на розкатане за формою або деко тісто, рівномірно посипати їх сумішшю кориці з цукром. Тісто, що залишилося, вийняти з морозилки і натерти зверху пирога на великій тертці, відправити все в розігріту духову шафу.
- Випікати тертий пиріг із яблуками до готовності протягом 35 хвилин. Вийняти лист/форму з духовки і залишити остигати на кілька хвилин. Нарізати пиріг із пісочного тіста порційними шматочками та подавати до столу. Тертий пиріг смачний як у теплому, так і в охололому вигляді. Смачного!
Цей тертий пиріг з яблуками є ідеальним десертом для будь-якої вечері або святкування. Він має насичений смак, розсипчасту текстуру і прекрасний аромат кориці. Також цей пиріг можна приготувати з різними фруктами або ягодами, що робить його універсальним рецептом. Додайте свої улюблені фрукти та ягоди і насолоджуйтесь цим чудовим десертом зі своїми близькими і друзями.