Рецепт тертого пирога з яблуками

Рецепт тертого пирога з яблуками
4.0
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Пісочне тісто для тертого пирога:

  • 800 гр борошна
  • 3 яйця
  • 200 гр цукру
  • 150 гр майонезу
  • 100 гр вершкового масла або маргарину
  • 1 ч. л. соди (гашеної оцтом)
  • 1 ч. л. лимонного соку

Яблучна начинка для тертого пирога:

  • 2-3 яблука
  • 2 ст. цукру
  • 2 ч. л. меленої кориці

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло або маргарин заздалегідь вийняти з холодильника, нарізати невеликими шматочками і залишити на 15-20 хвилин у кімнатній температурі. Потім вбити до підталого масла сирі яйця по одному, ретельно розтираючи вилкою до однорідності після кожного яйця.
  2. Додати до отриманої суміші майонез, влити лимонний сік і перетерти знову виделкою до однорідної консистенції. Всипати цукор, добре перемішати. Соду погасити кількома краплями оцту, додати майонезну масу і швидко перемішати.
  3. Поступово всипати борошно до отриманої маси і вимісити м'яке тісто, розділити його на нерівні частини приблизно 3:2. Меншу скачати в кулю, обгорнути плівкою і відправити до морозилки (хвилин на 10-15).
  4. Деко або велику форму для випічки застелити пергаментним папером, викласти туди більшу частину тіста і рівномірно розподілити по дну. Яблука вимити, очистити від насіння та шкірки, порізати м'якоть невеликими шматочками. Духовку розігріти до 180С.
  5. Викласти подрібнені яблука на розкатане за формою або деко тісто, рівномірно посипати їх сумішшю кориці з цукром. Тісто, що залишилося, вийняти з морозилки і натерти зверху пирога на великій тертці, відправити все в розігріту духову шафу.
  6. Випікати тертий пиріг із яблуками до готовності протягом 35 хвилин. Вийняти лист/форму з духовки і залишити остигати на кілька хвилин. Нарізати пиріг із пісочного тіста порційними шматочками та подавати до столу. Тертий пиріг смачний як у теплому, так і в охололому вигляді. Смачного!

Цей тертий пиріг з яблуками є ідеальним десертом для будь-якої вечері або святкування. Він має насичений смак, розсипчасту текстуру і прекрасний аромат кориці. Також цей пиріг можна приготувати з різними фруктами або ягодами, що робить його універсальним рецептом. Додайте свої улюблені фрукти та ягоди і насолоджуйтесь цим чудовим десертом зі своїми близькими і друзями.