Полуничний тірамісу: рецепт приготування
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр готового бісквітного печива Савоярді (можна спекти вдома)
- 250 гр вершкового сиру Маскарпоне
- 250 мл вершків 30-35%
- 200 гр свіжої або розмороженої полуниці
- 100 гр цукрової пудри
- 5 яєчних жовтків
- 50 гр цукру
- пів-ч.л. лимонного соку
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Для приготування полуничного тірамісу можна використовувати як покупне, так і самостійно приготовлене бісквітне печиво Савоярді. Після випікання виробу потрібно повністю остудити.
- Приготувати вершковий крем для тірамісу з полуницею. Жовтки відокремити від білків, з'єднати в мисці з цукровою пудрою та поставити на водяну баню. Помішуючи або трохи збиваючи жовтковий крем, нагрівати його на водяній бані близько 5 хвилин до легкого загусання.
- Зняти миску з водяної бані та залишити до повного остигання. Бажано після остигання прибрати крем на 5-10 хвилин у холодильник.
- Приготувати полуничний соус для десерту: ягоди очистити від хвостиків і промити, подрібнити блендером або розтерти вилкою до пюреподібної консистенції.
- Поєднати полуничне пюре в невеликій каструлі з цукром і поставити на вогонь. Варити пюре до закипання і готувати ще кілька секунд на слабкому вогні, помішуючи. Насамкінець влити лимонний сік, перемішати і зняти з вогню, накрити кришкою.
- Збити охолоджений жовтковий крем міксером протягом 3-5 хвилин на невеликій швидкості до загусання. Не припиняючи збивати яєчну масу, ввести вершковий сир і змішувати на низьких оборотах до однорідної консистенції (не більше 1 хвилини).
- Охолоджені вершки влити в окрему миску та збити міксером (насадки обов'язково мають бути чистими) на високій швидкості до стійких піків. Підмішати вершковий крем до яєчної маси лопаткою. Приготувати форму 20*20 см із бортиками.
- Змастити дно форми кремом, викласти щільно один до одного печиво (кожне вмочувати полуничне пюре). Змастити печиво Савоярді вершковим кремом, знову покрити його просоченим печивом у полуничному соусі.
- Покрити все кремом, що залишився, накрити форму кришкою або харчовою плівкою і прибрати в холодильник. Полуничний тіраміс повинен настоятися в холодильнику не менше 6 годин (краще 8-10). Вийняти форму з холодильника та прикрасити готовий десерт свіжими ягодами, пелюстками мигдалю або на власний смак. Нарізати тіраміс порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Полуничний тіраміс - це чудовий спосіб здивувати гостей і близьких незвичайним і смачним десертом. Ви можете зробити його ще більш яскравим та оригінальним, додавши в полуничний соус інші ягоди чи фрукти, такі як малина чи ківі. Також можна замінити бісквітне печиво Савоярді на будь-яке інше, наприклад, бісквіт або пісочне печиво. Не бійтеся експериментувати та вигадувати свої варіанти цього чудового десерту!