Полуничний тірамісу: рецепт приготування

Полуничний тірамісу: рецепт приготування
4.8
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 гр готового бісквітного печива Савоярді (можна спекти вдома)
  • 250 гр вершкового сиру Маскарпоне
  • 250 мл вершків 30-35%
  • 200 гр свіжої або розмороженої полуниці
  • 100 гр цукрової пудри
  • 5 яєчних жовтків
  • 50 гр цукру
  • пів-ч.л. лимонного соку
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Для приготування полуничного тірамісу можна використовувати як покупне, так і самостійно приготовлене бісквітне печиво Савоярді. Після випікання виробу потрібно повністю остудити.
  2. Приготувати вершковий крем для тірамісу з полуницею. Жовтки відокремити від білків, з'єднати в мисці з цукровою пудрою та поставити на водяну баню. Помішуючи або трохи збиваючи жовтковий крем, нагрівати його на водяній бані близько 5 хвилин до легкого загусання.
  3. Зняти миску з водяної бані та залишити до повного остигання. Бажано після остигання прибрати крем на 5-10 хвилин у холодильник.
  4. Приготувати полуничний соус для десерту: ягоди очистити від хвостиків і промити, подрібнити блендером або розтерти вилкою до пюреподібної консистенції.
  5. Поєднати полуничне пюре в невеликій каструлі з цукром і поставити на вогонь. Варити пюре до закипання і готувати ще кілька секунд на слабкому вогні, помішуючи. Насамкінець влити лимонний сік, перемішати і зняти з вогню, накрити кришкою.
  6. Збити охолоджений жовтковий крем міксером протягом 3-5 хвилин на невеликій швидкості до загусання. Не припиняючи збивати яєчну масу, ввести вершковий сир і змішувати на низьких оборотах до однорідної консистенції (не більше 1 хвилини).
  7. Охолоджені вершки влити в окрему миску та збити міксером (насадки обов'язково мають бути чистими) на високій швидкості до стійких піків. Підмішати вершковий крем до яєчної маси лопаткою. Приготувати форму 20*20 см із бортиками.
  8. Змастити дно форми кремом, викласти щільно один до одного печиво (кожне вмочувати полуничне пюре). Змастити печиво Савоярді вершковим кремом, знову покрити його просоченим печивом у полуничному соусі.
  9. Покрити все кремом, що залишився, накрити форму кришкою або харчовою плівкою і прибрати в холодильник. Полуничний тіраміс повинен настоятися в холодильнику не менше 6 годин (краще 8-10). Вийняти форму з холодильника та прикрасити готовий десерт свіжими ягодами, пелюстками мигдалю або на власний смак. Нарізати тіраміс порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Полуничний тіраміс - це чудовий спосіб здивувати гостей і близьких незвичайним і смачним десертом. Ви можете зробити його ще більш яскравим та оригінальним, додавши в полуничний соус інші ягоди чи фрукти, такі як малина чи ківі. Також можна замінити бісквітне печиво Савоярді на будь-яке інше, наприклад, бісквіт або пісочне печиво. Не бійтеся експериментувати та вигадувати свої варіанти цього чудового десерту!