Як приготувати домашній молочний шоколад

Як приготувати домашній молочний шоколад
4.3
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Сніданок, Ланч
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 220 гр какао-порошку
  • 150 мл молока
  • 150 гр вершкового масла
  • 120 гр цукру
  • 2 ст. борошна
  • 5 гр ванільного цукру або щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло заздалегідь вийняти з холодильника, нарізати на шматочки і залишити при  кімнатній температурі, щоб воно підтало. Потім збити його міксером на високій швидкості протягом 2-3 хвилин до пишноти.
  2. Зменшити швидкість міксера і додати какао-порошок, змішувати до рівномірного кольору. Поставити отримане шоколадне масло на водяну баню і нагрівати близько хвилини, безперервно помішуючи ложкою або лопаткою.
  3. Потім додати цукор з ваніліном або ванільним цукром і нагрівати, помішуючи, до повного розчинення. Всипати борошно, ретельно перемішати до однорідності. Безперервно помішуючи шоколадну масу, влити тонкою цівкою тепле молоко.
  4. Готувати шоколад на водяній бані до однорідності, але не доводячи до кипіння. Зняти миску з водяної бані та розлити шоколад у порційні силіконові формочки для цукерок або для льоду, дати повністю охолонути.
  5. Після остигання прибрати свій молочний шоколад на півгодини-годину в морозилку для застигання. Вийняти десерт з морозилки, обережно перевернути з форм на тарілку і відразу ж подавати до чаю. Домашній шоколад із какао-порошку швидко тане, тому зберігати його потрібно в холодильнику.

Домашній молочний шоколад - це не просто смачний десерт, а й корисна альтернатива магазинному шоколаду. Він містить більше натуральних інгредієнтів та не містить шкідливих домішок. Також, ви можете експериментувати зі складом та додавати свої улюблені інгредієнти, такі як горіхи, курагу або кокосову стружку, щоб зробити шоколад більш насиченим та ароматним.