Рецепт сирників з манкою

Рецепт сирників з манкою
4.8
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг сиру
  • 3 яйця
  • 150 гр манки
  • 100 гр цукру
  • 1/4 ч. л. солі
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Сир протерти через сито або просто добре розтерти вилкою. Додати яйця та збити блендером до однорідної консистенції (можна просто ретельно розтерти вилкою).
  2. Всипати сіль, цукор і знову розтерти сирну масу до повного розчинення. Всипати манну крупу, ванілін і знову перемішати, залишити на півгодини в кімнатній температурі.
  3. На сковороді розігріти 2-3 ст. рослинної олії та викласти на розігріту сковороду кілька сирників із сирного тіста з манною крупою. Готувати сирники до рум'яності знизу на середньому вогні, потім перевернути і просмажити до готовності.
  4. Перекласти рум'яні сирники на блюдо, на сковороду влити ще 1-2 ст. рослинної олії (не обов'язково) і розігріти її. Викласти на сковороду з розігрітим  маслом наступну партію сирників і просмажити їх до готовності з обох боків.
  5. Подавати готові сирники з манкою гарячими до столу, поливши їх сметаною, йогуртом або згущеним молоком. Смачного!

У минулому, сирники були дуже поширеною стравою в сільських господарствах, де творог був доступним продуктом. Сирники стали ще більш популярними під час Великодня, коли м'ясо було заборонене та харчування обмежувалося лише рослинною їжею.

Сьогодні сирники з манкою - це незамінна страва в українській кухні, яка може бути подана як на сніданок, так і на обід чи вечерю. Їх можна поєднувати з різними топінгами, наприклад, з медом, варенням, фруктами або ягодами.