Рецепт сирників з манкою
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг сиру
- 3 яйця
- 150 гр манки
- 100 гр цукру
- 1/4 ч. л. солі
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Сир протерти через сито або просто добре розтерти вилкою. Додати яйця та збити блендером до однорідної консистенції (можна просто ретельно розтерти вилкою).
- Всипати сіль, цукор і знову розтерти сирну масу до повного розчинення. Всипати манну крупу, ванілін і знову перемішати, залишити на півгодини в кімнатній температурі.
- На сковороді розігріти 2-3 ст. рослинної олії та викласти на розігріту сковороду кілька сирників із сирного тіста з манною крупою. Готувати сирники до рум'яності знизу на середньому вогні, потім перевернути і просмажити до готовності.
- Перекласти рум'яні сирники на блюдо, на сковороду влити ще 1-2 ст. рослинної олії (не обов'язково) і розігріти її. Викласти на сковороду з розігрітим маслом наступну партію сирників і просмажити їх до готовності з обох боків.
- Подавати готові сирники з манкою гарячими до столу, поливши їх сметаною, йогуртом або згущеним молоком. Смачного!
У минулому, сирники були дуже поширеною стравою в сільських господарствах, де творог був доступним продуктом. Сирники стали ще більш популярними під час Великодня, коли м'ясо було заборонене та харчування обмежувалося лише рослинною їжею.
Сьогодні сирники з манкою - це незамінна страва в українській кухні, яка може бути подана як на сніданок, так і на обід чи вечерю. Їх можна поєднувати з різними топінгами, наприклад, з медом, варенням, фруктами або ягодами.