Рецепт смородинового вина
Кухня
Інгредієнти:
- 5-6 л чистої води
- 2,5 кг чорної смородини
- 2,5 кг цукру
Рецепт приготування страви:
- Смородину перебрати, видалити гілочки з листям, ретельно промити і обсушити ягоди. Подрібнити чорну смородину в блендері та скласти в 10-л бутель. Додати до смородинового пюре цукор і ретельно розмішати.
- Поступово влити в смородинову масу чисту воду, гарненько розмішати. Одягти на шийку бутля гумову рукавичку (медичну) і поставити бутель у темне прохолодне місце для бродіння.
- Коли рукавичка надується, обережно проколоти один палець на ній (але в жодному разі не порвати рукавичку). Вино з чорної смородини має настоюватися близько 3-4 місяців у темному прохолодному місці.
- Час настоювання залежить від бажаної міцності домашнього вина. Через 3 місяці міцність вина зі смородини близько 10 градусів, а через 4 - близько 14 (це також залежить від сорту ягід). Через зазначений час ретельно процідити все через марлю, складену в два шари, і віджати макуху від вологи.
- Відправити смородинове вино на 3 доби в темне прохолодне місце без руху(!). Через зазначений час процідити вино через марлю, складену в чотири шари, і розлити по пляшках. Готовий напій можна охолодити і подавати до столу.
- Домашнє вино зі смородини зберігається в темному прохолодному місці близько 2-3 років (за правильного зберігання).
Домашнє вино - це чудовий спосіб використати смородину з вашого саду і створити смачний напій, яким можна насолоджуватися в будь-який час. Вино зі смородини має неповторний смак і аромат, які надають йому нотки свіжості та елегантності. Зараз час приготувати це вино власноруч і вразити своїх друзів і родичів своїми виноробними навичками. Завжди пам'ятайте про важливість дотримання рецепта і якості використовуваних інгредієнтів, щоб отримати найкращий результат. Розкажіть своїм близьким про цей рецепт і залучіть їх до чудового світу власного виноробства!