Домашнє пиво: рецепт насолоди з власних рук
Кухня
Інгредієнти:
- 9 л чистої води
- 1 кг житнього солоду
- 800 гр цукру
- 50 гр пивних дріжджів
- 30 гр хмелю
Рецепт приготування страви:
- Воду влити у велику каструлю, додати цукор, житній солод, хміль і поставити на каструлю на вогонь. Проварити домашнє пиво протягом 1 години при слабкому кипінні.
- Зняти каструлю з вогню, процідити вміст через сито в окрему ємність і дати охолонути до 35-40С. Потім додати до отриманої рідини пивні дріжджі й ретельно розмішати до їх повного розчинення.
- Домашнє пиво має настоюватися в теплому місці (близько 30С) протягом 3 діб. Отриману рідину процідити через марлю, складену в 2-3 шари, і розлити по пляшках. За потреби можна ще 1-2 рази процідити пиво через марлю.
- Щільно закупорити пляшки кришками і залишити в темному прохолодному місці на тиждень. Через зазначений час домашнє пиво готове до вживання. Подавати хмелеве пиво попередньо охолодженим.
Хоча приготування домашнього пива може зайняти трохи часу і терпіння, воно варте зусиль. Ви можете експериментувати зі складовими та додавати різні ароматичні інгредієнти, щоб створити свій власний унікальний смак. Пам'ятайте, що пиво потребує належної гігієни під час приготування, але насолода від творчого процесу та смаку свіжого домашнього пива варта кожного витраченого зусилля.