Рецепт шоколадних млинців на кефірі
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл молока
- 3 яйця
- 150 гр борошна
- 125 мл кефіру
- 80 гр чорного шоколаду
- 60 мл рослинної олії
- 2 ст. цукру
- 1 ст. какао-порошка
- 2 ч. л. коньяку або рому
- 1 ч. л. соди
- дрібка солі
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- У каструлю влити молоко, поставити на вогонь і довести до кипіння періодично помішуючи.
- Відразу після закипання зняти каструлю з вогню і додати в молоко подрібнений шоколад, розмішати до його повного розчинення.
- Жовтки відокремити від білків і залишити в кімнатній температурі, прибрати білки на пару хвилин в морозилку.
- Жовтки збити з цукром міксером на високій швидкості (2-3 хвилини) до побіління маси та повного розчинення цукру.
- Вийняти білки з морозилки, додати щіпку солі та збити міксером (насадки обов'язково мають бути чистими) до стійких піків.
- Борошно просіяти через сито з какао-порошком, содою та ваніліном в окрему миску, розмішати.
- Поступово ввести борошняну суміш у жовткову масу і вимішати лопаткою або вінчиком до однорідної консистенції. Додати в тісто збиті білки і ще раз перемішати. Влити в тісто спочатку кефір, потім шоколадне молоко, коньяк (або ром), розмішати до повної однорідності.
- В кінці влити олію, розмішати і залишити тісто на 10-15 хвилин у кімнатній температурі.
- Сковороду змастити олією, поставити на вогонь і розігріти. На розпечену сковороду влити трохи шоколадного тіста, рівномірно розподілити тонким шаром по дну сковороди.
- Смажити шоколадні млинці на помірному вогні близько хвилини з одного боку, потім перевернути на інший бік і прожарити до готовності протягом 30 секунд.
- Перекласти млинець на тарілку і накрити великою мискою чи кришкою.
- На сковороду (більше її маслом не потрібно змащувати) влити ще трохи тіста, просмажити млинець до готовності і перекласти зверху на перший.
- Таким чином просмажити шоколадні млинці на кефірі з тіста, що залишилося і скласти їх стопкою, щоразу накриваючи кришкою, щоб вони повільніше остигали.
- Подавати шоколадні млинці на кефірі до столу теплими, особливо смачно зі згущеним молоком. Смачного!
Якщо ви бажаєте різноманіття, можна додати до тіста горіхи, ягоди або фрукти, або приготувати їх з білого шоколаду замість чорного. Також можна спробувати подавати млинці з морозивом або свіжими ягодами для додаткової насолоди.