Рецепт шоколадних млинців на кефірі

Рецепт шоколадних млинців на кефірі
3.8
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 3 яйця
  • 150 гр борошна
  • 125 мл кефіру
  • 80 гр чорного шоколаду
  • 60 мл рослинної олії
  • 2 ст. цукру
  • 1 ст. какао-порошка
  • 2 ч. л. коньяку або рому
  • 1 ч. л. соди
  • дрібка солі
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлю влити молоко, поставити на вогонь і довести до кипіння періодично помішуючи.
  2. Відразу після закипання зняти каструлю з вогню і додати в молоко подрібнений шоколад, розмішати до його повного розчинення.
  3. Жовтки відокремити від білків і залишити в кімнатній температурі, прибрати білки на пару хвилин в морозилку.
  4. Жовтки збити з цукром міксером на високій швидкості (2-3 хвилини) до побіління маси та повного розчинення цукру.
  5. Вийняти білки з морозилки, додати щіпку солі та збити міксером (насадки обов'язково мають бути чистими) до стійких піків.
  6. Борошно просіяти через сито з какао-порошком, содою та ваніліном в окрему миску, розмішати.
  7. Поступово ввести борошняну суміш у жовткову масу і вимішати лопаткою або вінчиком до однорідної консистенції. Додати в тісто збиті білки і ще раз перемішати. Влити в тісто спочатку кефір, потім шоколадне молоко, коньяк (або ром), розмішати до повної однорідності.
  8. В кінці влити олію, розмішати і залишити тісто на 10-15 хвилин у кімнатній температурі.
  9. Сковороду змастити олією, поставити на вогонь і розігріти. На розпечену сковороду влити трохи шоколадного тіста, рівномірно розподілити тонким шаром по дну сковороди.
  10. Смажити шоколадні млинці на помірному вогні близько хвилини з одного боку, потім перевернути на інший бік і прожарити до готовності протягом 30 секунд.
  11. Перекласти млинець на тарілку і накрити великою мискою чи кришкою.
  12. На сковороду (більше її маслом не потрібно змащувати) влити ще трохи тіста, просмажити млинець до готовності і перекласти зверху на перший.
  13. Таким чином просмажити шоколадні млинці на кефірі з тіста, що залишилося і скласти їх стопкою, щоразу накриваючи кришкою, щоб вони повільніше остигали.
  14. Подавати шоколадні млинці на кефірі до столу теплими, особливо смачно зі згущеним молоком. Смачного!

Якщо ви бажаєте різноманіття, можна додати до тіста горіхи, ягоди або фрукти, або приготувати їх з білого шоколаду замість чорного. Також можна спробувати подавати млинці з морозивом або свіжими ягодами для додаткової насолоди.