Готуємо гречані млинці на кефірі: рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 400 мл кефіру (можна замінити кислим молоком)
- 2 яйця
- 80 гр гречаного борошна
- 70 гр пшеничного борошна
- 2 ст. цукру
- 2 ст. рослинного масла
- пів-ч.л. солі
- пів-ч.л. соди
Рецепт приготування страви:
- Яйця вбити в миску, додати сіль із цукром, влити половину кефіру і збити вінчиком або вилкою до однорідності.
- В окрему миску просіяти через сито обидва види борошна з содою та розмішати.
- Поступово по ложці ввести борошняну суміш у масу кефіру і розмішати до однорідності.
- Розмішуючи тісто ложкою або вінчиком, влити кефір, що залишився, а за ним - рослинне масло.
- Залишити кефірне тісто для гречаних млинців на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Сковороду змастити олією і поставити на сильний вогонь.
- На розпечену сковороду влити трохи менше половника тіста і розподілити його по дну, нахиляючи сковороду під різним кутом.
- Просмажити гречаний млинець до готовності з обох боків і перекласти на тарілку, змастити вершковим маслом і присипати цукром (не обов'язково).
- Таким чином просмажити гречані млинці на кефірі з тіста, що залишилося і скласти їх стопкою, промазуючи за бажанням маслом і присипаючи цукром.
- Сковороду більше змащувати олією не потрібно.
- Після кожного млинця накривати тарілку з млинцями мискою, щоб вони повільніше остигали і залишалися м'якими.
- Подавати готові млинці з гречаного борошна до столу теплими, поливаючи медом або варенням. Смачного!
Гречані млинці на кефірі - чудовий вибір для сніданку, обіду або вечері. Вони не тільки смачні, але й надзвичайно корисні для здоров'я, оскільки гречка містить велику кількість білка, вуглеводів та важливих мікронутрієнтів, а кефір сприяє здоров'ю шлунково-кишкового тракту та підтримує імунітет. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся здоровим і смачним обідом!