Готуємо гречані млинці на кефірі: рецепт

Готуємо гречані млинці на кефірі: рецепт
4.1
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 мл кефіру (можна замінити кислим молоком)
  • 2 яйця
  • 80 гр гречаного борошна
  • 70 гр пшеничного борошна
  • 2 ст. цукру
  • 2 ст. рослинного масла
  • пів-ч.л. солі
  • пів-ч.л. соди

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця вбити в миску, додати сіль із цукром, влити половину кефіру і збити вінчиком або вилкою до однорідності.
  2. В окрему миску просіяти через сито обидва види борошна з содою та розмішати.
  3. Поступово по ложці ввести борошняну суміш у масу кефіру і розмішати до однорідності.
  4. Розмішуючи тісто ложкою або вінчиком, влити кефір, що залишився, а за ним - рослинне масло.
  5. Залишити кефірне тісто для гречаних млинців на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  6. Сковороду змастити олією і поставити на сильний вогонь.
  7. На розпечену сковороду влити трохи менше половника тіста і розподілити його по дну, нахиляючи сковороду під різним кутом.
  8. Просмажити гречаний млинець до готовності з обох боків і перекласти на тарілку, змастити вершковим маслом і присипати цукром (не обов'язково).
  9. Таким чином просмажити гречані млинці на кефірі з тіста, що залишилося і скласти їх стопкою, промазуючи за бажанням маслом і присипаючи цукром.
  10. Сковороду більше змащувати олією не потрібно.
  11. Після кожного млинця накривати тарілку  з млинцями мискою, щоб вони повільніше остигали і залишалися м'якими.
  12. Подавати готові млинці з гречаного борошна до столу теплими, поливаючи медом або варенням. Смачного!

Гречані млинці  на кефірі - чудовий вибір для сніданку, обіду або вечері. Вони не тільки смачні, але й надзвичайно корисні для здоров'я, оскільки гречка містить велику кількість білка, вуглеводів та важливих мікронутрієнтів, а кефір сприяє здоров'ю шлунково-кишкового тракту та підтримує імунітет. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся здоровим і смачним обідом!