Рецепт шоколадно-сметанного крему з приємним відтінком та шовковистою текстурою
Кухня
Інгредієнти:
- 350-400 гр цукрової пудри
- 150 гр чорного гіркого шоколаду
- 100-120 гр сметани (чим жирніше сметана, тим густішим буде крем)
- 50 гр вершкового масла
- 5 гр ванільного цукру
- 1/4 ч. л. солі
Рецепт приготування страви:
- Шоколад поламати на дрібні шматочки, скласти в невелику ємність разом із вершковим маслом та поставити на водяну баню. Нагрівати шоколад з маслом, безперервно помішуючи, до повного розчинення всіх інгредієнтів.
- Зняти ємність з водяної бані та залишити остигати до кімнатної температури. Збити сметану на середній швидкості, додаючи по ложці цукрову пудру. Збиваючи сметанний крем із пудрою, додати сіль із ванільним цукром і влити розтоплений шоколад.
- Збивати крем до отримання однорідної консистенції. Шоколадно-сметанний крем можна використовувати для приготування тортів, тістечок та пирогів відразу після збивання. Щоб використати цей крем для прикрашання, його потрібно відправити на півгодини в холодильник або на декілька хвилин у морозилку.
Цей рецепт шоколадно-сметанного крему можна змінювати та адаптувати, додавши до нього інші інгредієнти, такі як кавовий екстракт, цитрусові або сироп. Крім того, ви можете експериментувати з використанням різних видів шоколаду - молочного, білого або з додаванням горіхів.
Цей крем є також ідеальним доповненням до морозива або млинців. Насолоджуйтеся цим шоколадно-сметанним кремом в будь-який час дня.