Рецепт шоколадно-сметанного крему з приємним відтінком та шовковистою текстурою

Рецепт шоколадно-сметанного крему з приємним відтінком та шовковистою текстурою
4.7
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350-400 гр цукрової пудри
  • 150 гр чорного гіркого шоколаду
  • 100-120 гр сметани (чим жирніше сметана, тим густішим буде крем)
  • 50 гр вершкового масла
  • 5 гр ванільного цукру
  • 1/4 ч. л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Шоколад поламати на дрібні шматочки, скласти в невелику ємність разом із вершковим маслом та поставити на водяну баню. Нагрівати шоколад з маслом, безперервно помішуючи, до повного розчинення всіх інгредієнтів.
  2. Зняти ємність з водяної бані та залишити остигати до кімнатної температури. Збити сметану на середній швидкості, додаючи по ложці цукрову пудру. Збиваючи сметанний крем із пудрою, додати сіль із ванільним цукром і влити розтоплений шоколад.
  3. Збивати крем до отримання однорідної консистенції. Шоколадно-сметанний крем можна використовувати для приготування тортів, тістечок та пирогів відразу після збивання. Щоб використати цей крем для прикрашання, його потрібно відправити на півгодини в холодильник або на декілька хвилин у морозилку.

Цей рецепт шоколадно-сметанного крему можна змінювати та адаптувати, додавши до нього інші інгредієнти, такі як кавовий екстракт, цитрусові або сироп. Крім того, ви можете експериментувати з використанням різних видів шоколаду - молочного, білого або з додаванням горіхів.

Цей крем є також ідеальним доповненням до морозива або млинців. Насолоджуйтеся цим шоколадно-сметанним кремом в будь-який час дня.