Рецепт: Шарлотка на молоці

Рецепт: Шарлотка на молоці
3.9
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3-4 яблука
  • 300 гр борошна
  • 180 гр цукру
  • 3 яйця
  • 60 мл молока
  • 1/3 ч. л. соди (гашеної оцтом)
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця вбити в миску і залишити на 10 хвилин в кімнатній температурі. Борошно просіяти через сито із сіллю, яблука вимити і видалити серцевину зі шкіркою. Духовку розігріти до 200С, форму для випічки змастити вершковим маслом або застелити пергаментним папером.
  2. Яйця збити міксером до утворення піни, всипати цукор тонкою цівкою і збивати ще 5 хвилин на високій швидкості до утворення густої пишної маси. Не перестаючи збивати, влити тонкою цівкою молоко і змішувати до однорідної консистенції.
  3. Поступово ввести в яєчний крем борошно, сіль, яблука порізати невеликими шматочками і додати в тісто, перемішати. Соду погасити кількома краплями оцту, додати в тісто для шарлотки і швидко перемішати. Викласти все у форму для випічки і відправити її в розігріту духову шафу.
  4. Випікається шарлотка на молоці приблизно 40 хвилин. Вийняти форму та накрити її легким рушником на 10-15 хвилин. Зняти рушник, вийняти пиріг на блюдо та обсипати цукровою пудрою. Смачного!

Шарлотка на молоці є одним з найпростіших та найбільш популярних десертів у світі. Завдяки своїй легкій та пухкій консистенції, її часто подають як десерт на обід або як легку закуску на чай.

Шарлотка вперше з'явилася в Росії в XVIII столітті, але швидко стала популярною по всій Європі та США. У кожній країні вона має свої варіації та інгредієнти. Наприклад, в Англії шарлотку приготовляють з хліба та яблук, у Франції - з яблук та груш, а в Італії - зі свіжих ягід.