Кекс на кислому молоці

Кекс на кислому молоці
4.2
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400-420 гр борошна
  • 250 мл кислого молока
  • 200 гр цукру
  • 2 яйця
  • пів-ч.л. соди
  • дрібка солі
  • щіпка ваніліну
  • + родзинки, фрукти або ягоди - за бажанням

Рецепт приготування страви:

  1. Форму для випікання кексів змастити вершковим маслом і присипати борошном або застелити пергаментним папером, змастити його олією (силіконову форму можна нічим не змащувати). Духовку розігріти до 180С. Борошно просіяти через сито із сіллю та ваніліном через сито і розмішати.
  2. Яйця вбити в миску та збити міксером до появи піни. Не перестаючи збивати яйця, всипати тонкою цівкою  цукор і збивати ще 5 хвилин до утворення світлої пишної маси. Збиваючи, влити кисле молоко і змішувати до однорідної консистенції.
  3. Поступово ввести в молочну суміш борошно, ванілін і сіль, додати подрібнені фрукти або ягоди, вимішати вінчиком або лопаткою однорідне тісто. Соду погасити кількома краплями оцту, додати в тісто і швидко перемішати. Перелити все у форму для випічки і відправити її в розігріту духову шафу.
  4. Випікати кекс на кислому молоці до рум'яності близько півгодини. Вийняти форму та накрити її легким рушником на 10-15 хвилин. Зняти рушник, вийняти кекс на блюдо і подавати до столу, прикрасивши свій смак. Приємного чаювання!