Інгредієнти:
- 300 гр стебел селери
- 1 банка консервованого тунця (у власному соку) – близько 350 гр
- 1 велика груша (бажано зелених сортів)
- 1 яйце
- 3-4 ст. майонезу
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яйце покласти в невелику каструлю, залити холодною водою та поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь і проварити яйце протягом 10 хвилин. Зняти каструлю з вогню, злити окріп і влити туди холодну воду, залишити до охолодження.
- Тим часом стебла селери вимити і нарізати напівкільцями, скласти в салатницю. Відкрити банку з тунцем і злити рідину, розім'яти вилкою рибу. Грушу вимити, розрізати навпіл і видалити серцевину, м'якоть разом із шкіркою нарізати невеликими кубиками.
- Охолоджене яйце очистити від шкаралупи і порізати дрібними кубиками. З'єднати в салатниці стеблеву селеру, тунець, варене яйце, грушу і посолити за смаком. Заправити салат з тунцем і селеру майонезом і відразу подавати до столу. Смачного!
Тунець - це також корисний інгредієнт для салату, оскільки містить велику кількість білка, Омега-3 жирні кислот і вітамінів групи В. Яйце - багате білком, який є необхідним для будівництва м'язів та підтримки здоров'я кісток.
Цей салат можна подавати як окрему страву або в якості доповнення до основної страви. Інгредієнти можна змінювати, додавати або виключати, відповідно до ваших смакових уподобань. Ви можете спробувати додати в салат волоський горіх або декілька ківі, щоб зробити його більш насиченим і смачним.