Рецепт салату з тунцем і селерою

Рецепт салату з тунцем і селерою
3.8
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр стебел селери
  • 1 банка консервованого тунця (у власному соку) – близько 350 гр
  • 1 велика груша (бажано зелених сортів)
  • 1 яйце
  • 3-4 ст. майонезу
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Яйце покласти в невелику каструлю, залити холодною водою та поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь і проварити яйце протягом 10 хвилин. Зняти каструлю з вогню, злити окріп і влити туди холодну воду, залишити до охолодження.
  2. Тим часом стебла селери вимити і нарізати напівкільцями, скласти в салатницю. Відкрити банку з тунцем і злити рідину, розім'яти вилкою рибу. Грушу вимити, розрізати навпіл і видалити серцевину, м'якоть разом із шкіркою нарізати невеликими кубиками.
  3. Охолоджене яйце очистити від шкаралупи і порізати дрібними кубиками. З'єднати в салатниці стеблеву селеру, тунець, варене яйце, грушу і посолити за смаком. Заправити салат з тунцем і селеру майонезом і відразу подавати до столу. Смачного!

Тунець - це також корисний інгредієнт для салату, оскільки містить велику кількість білка, Омега-3 жирні кислот і вітамінів групи В. Яйце - багате білком, який є необхідним для будівництва м'язів та підтримки здоров'я кісток.

Цей салат можна подавати як окрему страву або в якості доповнення до основної страви. Інгредієнти можна змінювати, додавати або виключати, відповідно до ваших смакових уподобань. Ви можете спробувати додати в салат волоський горіх або декілька ківі, щоб зробити його більш насиченим і смачним.