В каструлі вскип’ятити воду, додати трохи солі і опустити в неї розморожені кальмари. Варити кальмари 1 хвилину і відкинути на дуршлаг, дати стекти рідині.
Гливи ретельно вимити, порізати невеликими шматочками, а цибулю очистити та порізати тонкими четвертинками. На сковороді розігріти 2 ст.л. рослинної олії і покласти на неї цибулю. Смажити її до золотистого кольору протягом 3-4 хвилин на помірному вогні.
Переложити обсмажену цибулю на тарілку, застелену папером, щоб вбрати зайву олію. На ту саму сковороду додати решту олії та покласти на неї подрібнені гриви. Смажити гриби до готовності протягом 8-10 хвилин, періодично помішуючи.
Охолоджені кальмари порізати напівкільцями або четвертинками. Обсмажені гливи переложити на паперовий рушник і залишити охолоджуватись. Зелень промити і дрібно нарізати.
Змішати у великій мисці для салату кальмари, гливи, обсмажену цибулю та зелень, посолити і поперчити за смаком, перемішати.
Заправити салат майонезом за бажанням і ще раз перемішати.