Рецепт салату з глив і кальмарів
Кухня
Інгредієнти:
- 2 середні цибулини
- 300 г свіжих глив
- 300 г кальмарів
- декілька гілочок кропу і петрушки
- майонез - за бажанням
- сіль, перець за смаком
- 2 ст.л. рослинної олії
Рецепт приготування:
- В каструлі вскип’ятити воду, додати трохи солі і опустити в неї розморожені кальмари. Варити кальмари 1 хвилину і відкинути на дуршлаг, дати стекти рідині.
- Гливи ретельно вимити, порізати невеликими шматочками, а цибулю очистити та порізати тонкими четвертинками. На сковороді розігріти 2 ст.л. рослинної олії і покласти на неї цибулю. Смажити її до золотистого кольору протягом 3-4 хвилин на помірному вогні.
- Переложити обсмажену цибулю на тарілку, застелену папером, щоб вбрати зайву олію. На ту саму сковороду додати решту олії та покласти на неї подрібнені гриви. Смажити гриби до готовності протягом 8-10 хвилин, періодично помішуючи.
- Охолоджені кальмари порізати напівкільцями або четвертинками. Обсмажені гливи переложити на паперовий рушник і залишити охолоджуватись. Зелень промити і дрібно нарізати.
- Змішати у великій мисці для салату кальмари, гливи, обсмажену цибулю та зелень, посолити і поперчити за смаком, перемішати.
- Заправити салат майонезом за бажанням і ще раз перемішати.
- Подати до столу, прикрасивши зеленню.