Освіжаючий смак літа: салат Айсберг
Кухня
Інгредієнти:
- 16 помідорів чері (або 4 невеликих помідори)
- 100 гр слабосоленої сьомги
- 8 перепелиних яєць
- 1 невеликий огірок - не обов'язково
- пучок салату Айсберг
- кілька маслин без кісточок - не обов'язково
- 4 ст.л. рослинної олії
- кілька гілочок петрушки
- 1 ст.л. лимонного соку
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Листя салату промити й обсушити. У каструлі закип'ятити воду і скласти туди перепелині яйця. Варити їх близько 3-5 хвилин і злити воду. Залити перепелині яйця холодною водою і залишити на кілька хвилин остигати.
- Помідори вимити і порізати кубиками. Якщо ви використовуєте помідори чері, можна просто їх розрізати навпіл або на четвертинки. Перепелині яйця очистити від шкаралупи і розрізати вздовж на дві частини.
- Гілочки петрушки промити, обсушити та подрібнити. З'єднати в невеликій ємності лимонний сік, олію, сіль, перець за смаком і петрушку. Збити суміш виделкою або збити в блендері до посвітління й однорідної консистенції.
- Салат Айсберг викласти на тарілку або на дно салатниці. Слабосолону сьомгу нарізати тонкими смужками або кубиками середнього розміру. Огірки вимити і нарізати дуже тонкими кружечками. Маслини порізати кільцями.
- З'єднати сьомгу з огірками, помідорами, маслинами в салатниці. Заправити соусом і ретельно перемішати. Викласти отриманий салат на листя салату айсберг і подавати до столу. Смачного!
Цей салат Айсберг стане чудовим доповненням до будь-якого обіду або святкового застілля. Завдяки свіжим інгредієнтам і освіжаючому соусу він подарує вам неперевершений смак літа. Не соромтеся експериментувати зі складом салату, додавати улюблені овочі або мариновані добавки. Ваші гості будуть приємно здивовані цією незвичайною і смачною стравою!