Рецепт пирога з вишнею та сметанним кремом

Рецепт пирога з вишнею та сметанним кремом
4.4
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для вишневого пирога зі сметаною:

  • 300 гр борошна
  • 200 гр вершкового масла
  • 70 гр цукру
  • 3-4 ст. сметани
  • дрібка солі

Сметанний крем для пирога з вишнею:

  • 300-350 гр сметани 20-25%
  • 100 гр цукру
  • 1 яйце
  • 10 гр ванільного цукру
  • + 400 гр свіжої або розмороженої вишні (вага без кісточок та зайвої води)

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито, додати цукор і розмішати, додати натерте на тертці вершкове масло і розтерти його з борошном і цукром до стану крихти.
  2. Додати в тісто по ложці охолоджену сметану і вимісити м'яке, еластичне тісто.
  3. Духовку розігріти до 200С, приготувати форму для випікання та змастити її шматочком вершкового масла.
  4. Тісто тонко розкотити, укласти на дно форми і сформувати бортики близько 3 см.
  5. Проколоти тісто в кількох місцях вилкою і поставити форму в духовку.
  6. Випікати пісочну основу для пирога з вишнею та сметанним кремом протягом півгодини до рум'яності.
  7. Вийняти форму з духовки і залишити корж остигати.
  8. Яйце вбити в миску, додати цукор і збити міксером протягом 5 хвилин на високій швидкості до побіління.
  9. Не перестаючи збивати яєчний крем, влити тонкою цівкою сметану і змішувати до однорідної консистенції.
  10. Якщо ви використовуєте заморожену вишню – її потрібно відкинути на друшляк та повністю заздалегідь розморозити.
  11. Свіжу вишню потрібно вимити та очистити від кісточок.
  12. Обваляти очищену вишню в борошні і викласти рівномірним шаром на корж.
  13. Залити вишню сметанним кремом і відправити форму в розігріту духову шафу.
  14. Готувати пиріг з вишнею та сметаною до легкого рум'янцю протягом півгодини.
  15. Вийняти форму, накрити кришкою, фольгою або харчовою плівкою і залишити на півгодини.
  16. Зняти кришку та повністю охолодити  десерт.
  17. Пиріг з вишнею та сметанним кремом буде смачнішим, якщо дати йому настоятися перед подачею 4-6 годин у холодильнику.
  18. Нарізати охолоджений пиріг порційними шматочками та подавати до столу. Смачного!

Цей пиріг - ідеальна випічка для вечірнього чаювання з друзями або родиною. Він не тільки смачний, але й виглядає дуже апетитно завдяки яскравому червоному коліру вишні. Також, якщо у вас є зайвий час, ви можете спробувати замінити вишню на інші ягоди, наприклад, полуницю або малину.