Рецепт простого морквяного торта

Рецепт простого морквяного торта
4.1
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Морквяний бісквіт для торту:

  • 2 середні моркви
  • 3 яйця
  • 150 г борошна
  • 130-140 г цукру
  • 1 середній апельсин
  • 30-50 мл кефіру (якщо морква соковита - не обов'язково)
  • 1 ч.л. соди (гашеної оцтом)

Сметановий крем для морквяного торта:

  • 300 г сметани 20-25%
  • 100 р цукровою пудри
  • щіпка ваніліна
  • горіхи для прикрашання торта

Рецепт приготування:

  1. Апельсин покласти на кілька хвилин у миску з гарячою водою, потім вийняти і обсушити серветкою. Зняти тонкий шар цедри та залишити його на 30-60 хвилин в теплому місці або при кімнатній температурі, щоб він трохи підсох. Потім натерти цедру на дрібній терці, м’якуш апельсина очистити від кісточок та розтерти в блендері до однорідності.
  2. Моркву очистити та натерти на дрібній терці, яйця вбити у миску, а борошно просіяти через сито. Розігріти духовку до 160/170 градусів, форму для випічки змастити шматочком масла або застелити папером для випічки.
  3. Яйця взбити міксером до утворення піни і додавати тонкою цівкою цукор, вбивати ще 4-5 хвилин до повного збільшення об'єму. Поступово додавати просіяне борошно, додати натерту моркву з цедрою, влити кефір і перемішати. Гашену соду додати до тіста і ще раз перемішати. Перелити тісто в форму та відправити в розігріту духовку.
  4. Випікати моркв'яний бісквіт для торта протягом 35 хвилин до золотистого кольору. Потім вийняти форму, накрити легким рушником та залишити охолоджуватися. Обережно теплий пиріг переложити на решітку та залишити до повного остигання. Потім розрізати моркв'яний бісквіт навпіл вздовж, промазати кожну половину зверху апельсиновою м'якоттю та соком.
  5. Сметану трохи взбити міксером на середній швидкості, просіяти через сито цукрову пудру з ваніліном та знову взбити. Горіхи очистити, дрібно порізати (можна просто розкатати їх скалкою) та трохи підсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату.
  6. Положити один корж на тарілку, просмажити його більшою частиною крему, накрити другим коржем. Промазати поверхню та бік торта залишками крему, прикрасити горіхами та відправити в холодильник. Моркв'яний торт повинен просочуватися в холодильнику не менше 4 годин.
  7. Вийняти торт з холодильника, нарізати порційними шматочками та подавати до чаю. Смачного!

Цей торт можна приготувати не тільки як десерт до чаю, але і як основну страву для обіду або вечері. Додайте до торта свіжі фрукти або ягоди, щоб отримати ще більше вітамінів та смаку. Ви також можете замінити сметану на крем-сир або кокосове молоко, якщо хочете зробити торт без молочних продуктів.

Цей рецепт простого морквяного торта - ідеальний варіант для тих, хто хоче отримати смачний та корисний десерт, не витрачаючи багато часу на його приготування. Спробуйте його самі і насолоджуйтеся смаком!