Рецепт пухкого дріжджового тіста з творогом

Рецепт пухкого дріжджового тіста з творогом
4.7
(13)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр борошна
  • 225 мл чистої води
  • 200 гр творогу
  • близько 3 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. молока
  • 2,5 ч.л. сухих дріжджів
  • 1/4 ч.л. ваніліну
  • 1/2 ч.л. солі

Інструкції:

  1. Перед тим як почати, підігрійте воду до теплої температури (близько 35С).
  2. Додайте до води цукор, дріжджі, сіль і ретельно розмішайте.
  3. Залиште суміш на 15 хвилин у теплому місці, поки на поверхні не утвориться пінна "шапочка".
  4. У окремій мисці розітріть творог виделкою та просійте його крізь сито (якщо це потрібно).
  5. Поступово вливайте до творогу дріжджову суміш, ретельно розтираючи виделкою.
  6. Додайте до творогово-дріжджової рідини борошно та замішайте тісто до однорідності.
  7. Тісто з творогом повинно настоятись протягом години в теплому місці.
  8. Після того, як тісто настоялось, воно готове до використання в приготуванні різноманітних смачних випічок.