Рецепт хачапурів із листкового тіста
Кухня
Інгредієнти:
- 450 гр листкового тіста
- 250 гр сулугуні (або бринзи або адигейського сиру)
- 1 яйце
- 25-30 гр вершкового масла
- 30 мл молока
Інструкції:
- Розморозьте листкове тісто та розкатайте його до пласту товщиною близько 0,7 см.
- Розтопіть вершкове масло у водяній бані та залиште його охолонути до повного остудження.
- Натріть сир на дрібнішу терку та додайте сире яйце та розтоплене масло, добре перемішайте.
- Наріжте розкатане тісто на квадратні шматочки зі стороною 15 см.
- Покладіть начинку з сиру на центр кожного квадрата тіста та зліпіть його так, щоб утворився конверт. Зажміть краї, щоб забезпечити герметичність.
- Розігрійте духовку до 180С та викладіть хачапурі на противень, застелений пергаментом, "швами" вгору.
- Перемішайте молоко та змастіть ним поверхню тіста.
- Печіть протягом 15-20 хвилин, поки хачапурі не стануть золотистими та смачними.
- Вийміть з духовки та залиште на декілька хвилин, щоб охолонути. Подаємо гарячими та насолоджуємося!
Окрім традиційного варіанту з сиром, існує також безліч інших варіацій хачапурі - зі шпинатом, з грибами, з м'ясом або з картоплею. Таким чином, ця страва може задовольнити будь-який смак. Спробуйте цей рецепт хачапурів із листкового тіста та насолоджуйтеся смаком традиційної грузинської кухні!