Рецепт хачапурів із листкового тіста

Рецепт хачапурів із листкового тіста
4.4
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 450 гр листкового тіста
  • 250 гр сулугуні (або бринзи або адигейського сиру)
  • 1 яйце
  • 25-30 гр вершкового масла
  • 30 мл молока

Інструкції:

  1. Розморозьте листкове тісто та розкатайте його до пласту товщиною близько 0,7 см.
  2. Розтопіть вершкове масло у водяній бані та залиште його охолонути до повного остудження.
  3. Натріть сир на дрібнішу терку та додайте сире яйце та розтоплене масло, добре перемішайте.
  4. Наріжте розкатане тісто на квадратні шматочки зі стороною 15 см.
  5. Покладіть начинку з сиру на центр кожного квадрата тіста та зліпіть його так, щоб утворився конверт. Зажміть краї, щоб забезпечити герметичність.
  6. Розігрійте духовку до 180С та викладіть хачапурі на противень, застелений пергаментом, "швами" вгору.
  7. Перемішайте молоко та змастіть ним поверхню тіста.
  8. Печіть протягом 15-20 хвилин, поки хачапурі не стануть золотистими та смачними.
  9. Вийміть з духовки та залиште на декілька хвилин, щоб охолонути. Подаємо гарячими та насолоджуємося!

Окрім традиційного варіанту з сиром, існує також безліч інших варіацій хачапурі - зі шпинатом, з грибами, з м'ясом або з картоплею. Таким чином, ця страва може задовольнити будь-який смак. Спробуйте цей рецепт хачапурів із листкового тіста та насолоджуйтеся смаком традиційної грузинської кухні!