Печиво на сметані
Кухня
Інгредієнти:
- 100 г вершкового масла
- 200 г сметани (близько 20% жирності)
- 3/4 склянки цукру
- 10 г ванільного цукру
- 2 яйця
- 3-3,5 склянки борошна
- 1,5 ч.л. розпушувача
- цукрова пудра для прикраси
Приготування:
- Змішати в мисці борошно та розпушувач.
- Окремо збити яйця з цукром, ванільним цукром, додати розтоплене вершкове масло та ще раз збити. Влити сметану, перемішати та всипати сюди борошно з розпушувачем. Замісити м'яке тісто.
- Якщо тісто надто сильно липне до рук - додавати борошна до того моменту, коли тісто можна буде зібрати у кульку, потім легенько обсипте його борошном, прикладіть на тарілку та поставте в холодильник на 2 години.
- Розігріти духовку до 180С. Застелити деко пергаментним папером. Дістати тісто з холодильника, розкатати з нього тонкий шар та вирізати формочками (або склянкою) печиво. Викласти його на деко та випікати 15-20 хвилин. Дістати з духовки, остудити та обсипати цукровою пудрою.
Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтесь смачним печивом на сметані з ванільним ароматом разом з рідними та друзями. Впевнені, це чудовий варіант для вечірки, свята або просто солодкого перекусу вдома. За бажанням, можна додати горішки, шоколадні чіпси або ягоди для різноманітності смаку і текстури печива. Експериментуйте з формами та розмірами, щоб створити своє унікальне печиво, яке зробить ваші дні трохи солодшими.