Рецепт пісного рулету з лаваша та грибами
Кухня
Інгредієнти:
- 2 великих тонких аркуші лаваша
- 400 гр печериць
- 2-3 картоплини
- 1 невелика цибулина
- 4 ст.л. пісного майонезу (не обов'язково)
- кілька пір'їн зеленої цибулі
- кілька гілочок кропу
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Пісний майонез можна приготувати в домашніх умовах (рецепт у рубриці Соуси). Картоплю ретельно вимити й опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити картоплю близько 25-30 хвилин. Картоплю очистити і потовкти картоплем'ялкою на пюре. Додати сіль за смаком.
- Зелену цибулю промити, обсушити та дрібно нарізати. Додати зелену цибулю, майонез до картоплі та гарненько перемішати. Гриби ретельно промити, порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити і порізати дрібними кубиками.
- На пательні розігріти пару ложок рослинної олії і викласти цибулю. Смажити цибулю на середньому вогні близько 2-3 хвилин, помішуючи, до золотистого відтінку. Потім додати гриби й обсмажувати ще хвилин 15, помішуючи. Ближче до кінця додати сіль, перець.
- Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати. Лаваш покласти на плоску поверхню і рівномірно змастити його картопляним пюре. Зверху покласти другий лаваш і покрити його смаженими грибами з цибулею. Кріп промити, обсушити й нашаткувати, посипати гриби.
- Згорнути обидва аркуші лаваша разом із начинкою в щільний рулет. Обгорнути його фольгою і відправити на кілька годин у холодильник. Вийняти пісний рулет із лаваша, зняти фольгу і нарізати його порційними шматочками. Смачного!
Цей пісний рулет із грибами та лаваша стане чудовим вибором для вегетаріанців і всіх, хто дотримується посту. Ви можете приготувати його як закуску для святкового столу або нарізати на порції для сніданку чи обіду. Насолоджуйтеся цією смачною і здоровою стравою під час посту або в будь-яку іншу пору року!