Рецепт пісного рулету з лаваша та грибами

Рецепт пісного рулету з лаваша та грибами
4.0
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 великих тонких аркуші лаваша
  • 400 гр печериць
  • 2-3 картоплини
  • 1 невелика цибулина
  • 4 ст.л. пісного майонезу (не обов'язково)
  • кілька пір'їн зеленої цибулі
  • кілька гілочок кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Пісний майонез можна приготувати в домашніх умовах (рецепт у рубриці Соуси). Картоплю ретельно вимити й опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити картоплю близько 25-30 хвилин. Картоплю очистити і потовкти картоплем'ялкою на пюре. Додати сіль за смаком.
  2. Зелену цибулю промити, обсушити та дрібно нарізати. Додати зелену цибулю, майонез до картоплі та гарненько перемішати. Гриби ретельно промити, порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити і порізати дрібними кубиками.
  3. На пательні розігріти пару ложок рослинної олії і викласти цибулю. Смажити цибулю на середньому вогні близько 2-3 хвилин, помішуючи, до золотистого відтінку. Потім додати гриби й обсмажувати ще хвилин 15, помішуючи. Ближче до кінця додати сіль, перець.
  4. Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати. Лаваш покласти на плоску поверхню і рівномірно змастити його картопляним пюре. Зверху покласти другий лаваш і покрити його смаженими грибами з цибулею. Кріп промити, обсушити й нашаткувати, посипати гриби.
  5. Згорнути обидва аркуші лаваша разом із начинкою в щільний рулет. Обгорнути його фольгою і відправити на кілька годин у холодильник. Вийняти пісний рулет із лаваша, зняти фольгу і нарізати його порційними шматочками. Смачного! 

Цей пісний рулет із грибами та лаваша стане чудовим вибором для вегетаріанців і всіх, хто дотримується посту. Ви можете приготувати його як закуску для святкового столу або нарізати на порції для сніданку чи обіду. Насолоджуйтеся цією смачною і здоровою стравою під час посту або в будь-яку іншу пору року!