Рецепт маринованого дайкону
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр дайкона
- 125 мл чистої води
- 125 мл оцту
- 120 гр цукру
- невеликий шматочок гострого перцю чилі (за бажанням)
- 1 ч.л. куркуми
- 1/4 ч.л. меленої паприки
- щіпка шафрану
Рецепт приготування страви:
- Дайкон очистити від шкірки і нарізати тонкими пластинами за допомогою овочечистки або спеціальної терки. Якщо у вас немає спеціального пристосування, можна нарізати очищений дайкон соломкою.
- Скласти дайкон у миску, засолити й ретельно перемішати. Потім перекласти його на друшляк і залишити стікати від зайвої рідини на годину. Тим часом приготувати маринад для дайкона.
- У невелику каструлю влити воду і поставити на вогонь. Додати в гарячу воду цукор, куркуму, паприку, шафран і розмішати. Відразу після закипання влити у воду оцет і довести до кипіння.
- Щойно маринад почне кипіти - зняти каструлю з вогню і процідити рідину через сито в окрему ємність. Залишити маринад остигати до кімнатної температури.
- Через годину після того, як ви залишили дайкон стікати, просушити його паперовими рушниками і скласти в банку. Залити вміст банки маринадом і розмішати.
- Якщо ви любите гостре, можна нарізати невеликий шматочок червоного перцю чилі тонкими кільцями і перемішати з маринадом і дайконом. Щільно закрити банку кришкою і відправити в холодильник. Можна зберігати дайкон у маринаді, в щільно закритій кришкою банці, в холодильнику близько 1,5 місяців.
- Маринований дайкон має настоятися в холодильнику мінімум 4 години, краще 6-8. Через зазначений час можна вийняти банку з холодильника і перекласти вміст на тарілку. Маринований дайкон ідеально підходить до м'яса, риби, а також як закуска. Смачного!
Маринований дайкон - це чудовий спосіб додати оригінального смаку вашим стравам. Він додає хрусткості та освіжаючого смаку, що робить його ідеальним варіантом для різноманітних страв. Спробуйте цей рецепт і потіште себе та своїх близьких смачною закускою.