Рецепт маринованого дайкону

Рецепт маринованого дайкону
4.4
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр дайкона
  • 125 мл чистої води
  • 125 мл оцту
  • 120 гр цукру
  • невеликий шматочок гострого перцю чилі (за бажанням)
  • 1 ч.л. куркуми
  • 1/4 ч.л. меленої паприки
  • щіпка шафрану

Рецепт приготування страви:

  1. Дайкон очистити від шкірки і нарізати тонкими пластинами за допомогою овочечистки або спеціальної терки. Якщо у вас немає спеціального пристосування, можна нарізати очищений дайкон соломкою.
  2. Скласти дайкон у миску, засолити й ретельно перемішати. Потім перекласти його на друшляк і залишити стікати від зайвої рідини на годину. Тим часом приготувати маринад для дайкона.
  3. У невелику каструлю влити воду і поставити на вогонь. Додати в гарячу воду цукор, куркуму, паприку, шафран і розмішати. Відразу після закипання влити у воду оцет і довести до кипіння.
  4. Щойно маринад почне кипіти - зняти каструлю з вогню і процідити рідину через сито в окрему ємність. Залишити маринад остигати до кімнатної температури.
  5. Через годину після того, як ви залишили дайкон стікати, просушити його паперовими рушниками і скласти в банку. Залити вміст банки маринадом і розмішати.
  6. Якщо ви любите гостре, можна нарізати невеликий шматочок червоного перцю чилі тонкими кільцями і перемішати з маринадом і дайконом. Щільно закрити банку кришкою і відправити в холодильник. Можна зберігати дайкон у маринаді, в щільно закритій кришкою банці, в холодильнику близько 1,5 місяців.
  7. Маринований дайкон має настоятися в холодильнику мінімум 4 години, краще 6-8. Через зазначений час можна вийняти банку з холодильника і перекласти вміст на тарілку. Маринований дайкон ідеально підходить до м'яса, риби, а також як закуска. Смачного!

Маринований дайкон - це чудовий спосіб додати оригінального смаку вашим стравам. Він додає хрусткості та освіжаючого смаку, що робить його ідеальним варіантом для різноманітних страв. Спробуйте цей рецепт і потіште себе та своїх близьких смачною закускою.