Канапе з сиром та помідорами

Канапе з сиром та помідорами
4.3
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 10 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 10 шт помідорів черрі
  • 100 г сиру Моцарела
  • кілька свіжих листочків шпинату або базиліку

Рецепт приготування:

  1. Промийте помідори черрі та листочки шпинату або базиліку. Розріжте помідори навпіл.
  2. Наріжте Моцарелу на невеликі кубики або кружечки (наприклад, за допомогою спеціальної ложечки для морозива).
  3. Наніжіть на шпажку половинку помідора (різаним боком всередину), потім шматочок листка шпинату або базиліку (можна скласти цілий листок в 2-3 рази й проткнути шпажкою), шматочок сиру, після чого -  іншу половинку помідора.
  4. Розкладіть готові канапе з сиром та помідорами на відповідну тарілку, прикрасьте свіжомеленим перцем, полийте оливковою олією й подавайте до столу одразу після приготування.

Доповнення:

Це не тільки смачна закуска, але й варіант прекрасного декору для вашого столу. Яскраві червоні кульки помідорів в поєднанні з білим сиром Моцарела і свіжими зеленими листочками створюють чудовий колоритний ефект. Ви можете експериментувати з цим рецептом, додавши деякі цікаві складові. Наприклад, спробуйте підсилити смак, додавши до канапе трошки гіркої руколи або легкого лимонного соусу. Також, щоб надати канапе більш ароматного смаку, ви можете додати кілька крапель бальзамічного крему на верхню шар помідора. Це надасть страві приємну кислинку. Замість звичайної Моцарели, спробуйте використати Буфало Моцарелу - цей вид сиру має ніжну текстуру та більш насичений смак.

Експериментуйте, приємно дивуйте своїх близьких та друзів! Смачного!