Тарталетки з куркою та сиром
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для тарталеток:
- 170 гр борошна
- 1 яйце (жовток)
- 40 гр маргарину або вершкового масла
- 40 мл молока
- 1 ч.л. цукру
- сіль за смаком
Начинка для тарталеток із куркою та сиром:
- 200 гр курячого філе
- 100 гр твердого сиру
- 4 ст.л. майонезу
- кілька маслин або оливок (без кісточок)
- мелений мускатний горіх за смаком
- кілька гілочок зелені
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Маргарин/олію вийняти з холодильника і залишити в теплі на 15 хвилин, щоб він розм'якшився. Молоко підігріти до трохи теплої температури, додати сіль, цукор і ретельно розмішати. Жовток відокремити від білка і додати в тепле молоко, збити виделкою.
- Потім додати половину борошна і вимішати все до однорідного стану. Духовку розігріти до 220С, формочки для кексів або тарталеток змастити шматочком вершкового масла.
- М'який маргарин/масло збити міксером до пишності. Не перестаючи збивати, влити молочно-жовткову суміш і збивати ще кілька хвилин до однорідної консистенції. Підмішати борошно, що залишилося, і вимісити однорідне, гладке тісто для тарталеток.
- Розкачати тісто в пласт близько 0,5 см завтовшки. Вирізати з тіста кола за розміром формочок для тарталеток. Укласти кола в змащені формочки і обрізати зайві краї тіста. Кожну формочку з тістом заповнити квасолею, горохом або рисом і відправити в розігріту духовку.
- Випікати тарталетки приблизно 15 хвилин до готовності. Вийняти формочки, прибрати вміст (горох, рис або квасолю) і вийняти тарталетки на решітку. Залишити випічку остигати.
- Тим часом приготувати начинку для тарталеток із курки та сиру. Куряче філе опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити приблизно 25-30 хвилин до готовності. Злити бульйон в окрему ємність, а куряче філе остудити.
- Сир натерти на дрібній тертці, зелень промити, обсушити і подрібнити ножем. Курку, що охолола, порізати дуже дрібними шматочками і скласти в миску. Додати до курки сир, майонез, подрібнену зелень, мелений мускатний горіх і сіль за смаком. Ретельно перемішати. За бажанням суміш можна пюрирувати в блендері.
- Остиглі пісочні тарталетки з начинкою з курки та сиру, прикрасити кружечками маслин/оливок, гілочками зелені. Можна подавати тарталетки з куркою та сиром одразу після приготування. Смачного!
Замість курячого філе, ви можете експериментувати з іншими видами м'яса, як-от індичка або яловичина, щоб змінити смакову палітру тарталеток. Також можна додати в начинку інші улюблені інгредієнти, наприклад, кубики копченої шинки або карамелізовану цибулю.