Тарталетки з куркою та сиром

Тарталетки з куркою та сиром
3.7
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для тарталеток:

  • 170 гр борошна
  • 1 яйце (жовток)
  • 40 гр маргарину або вершкового масла
  • 40 мл молока
  • 1 ч.л. цукру
  • сіль за смаком

Начинка для тарталеток із куркою та сиром:

  • 200 гр курячого філе
  • 100 гр твердого сиру
  • 4 ст.л. майонезу
  • кілька маслин або оливок (без кісточок)
  • мелений мускатний горіх за смаком
  • кілька гілочок зелені
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Маргарин/олію вийняти з холодильника і залишити в теплі на 15 хвилин, щоб він розм'якшився. Молоко підігріти до трохи теплої температури, додати сіль, цукор і ретельно розмішати. Жовток відокремити від білка і додати в тепле молоко, збити виделкою.
  2. Потім додати половину борошна і вимішати все до однорідного стану. Духовку розігріти до 220С, формочки для кексів або тарталеток змастити шматочком вершкового масла.
  3. М'який маргарин/масло збити міксером до пишності. Не перестаючи збивати, влити молочно-жовткову суміш і збивати ще кілька хвилин до однорідної консистенції. Підмішати борошно, що залишилося, і вимісити однорідне, гладке тісто для тарталеток.
  4. Розкачати тісто в пласт близько 0,5 см завтовшки. Вирізати з тіста кола за розміром формочок для тарталеток. Укласти кола в змащені формочки і обрізати зайві краї тіста. Кожну формочку з тістом заповнити квасолею, горохом або рисом і відправити в розігріту духовку.
  5. Випікати тарталетки приблизно 15 хвилин до готовності. Вийняти формочки, прибрати вміст (горох, рис або квасолю) і вийняти тарталетки на решітку. Залишити випічку остигати.
  6. Тим часом приготувати начинку для тарталеток із курки та сиру. Куряче філе опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити приблизно 25-30 хвилин до готовності. Злити бульйон в окрему ємність, а куряче філе остудити.
  7. Сир натерти на дрібній тертці, зелень промити, обсушити і подрібнити ножем. Курку, що охолола, порізати дуже дрібними шматочками і скласти в миску. Додати до курки сир, майонез, подрібнену зелень, мелений мускатний горіх і сіль за смаком. Ретельно перемішати. За бажанням суміш можна пюрирувати в блендері.
  8. Остиглі пісочні тарталетки з начинкою з курки та сиру, прикрасити кружечками маслин/оливок, гілочками зелені. Можна подавати тарталетки з куркою та сиром одразу після приготування. Смачного!

Замість курячого філе, ви можете експериментувати з іншими видами м'яса, як-от індичка або яловичина, щоб змінити смакову палітру тарталеток. Також можна додати в начинку інші улюблені інгредієнти, наприклад, кубики копченої шинки або карамелізовану цибулю.