Рулет з плавленим сиром: ніжний смак, незабутній досвід

Рулет з плавленим сиром: ніжний смак, незабутній досвід
4.8
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 200 гр майонезу
  • 200 гр плавленого сиру
  • 1 зубчик часнику
  • невеликий пучок кропу
  • сіль, перець за смаком
  • + морква для прикраси (не обов'язково)

Рецепт приготування страви:

  1. Духовку розігріти до 180С, деко застелити двома аркушами пергаментного паперу так, щоб він повністю був закритий (інакше яєчна суміш підтікає під папір). Моркву почистити і порізати кружальцями. З кружечків вирізати квіточки або зірочки для прикраси. Кілька гілочок кропу промити, обсушити і розділити на дрібні гілочки.
  2. Викласти моркву і кріп смужкою на застелене деко так, щоб вийшов візерунок. Яйця вбити в миску і збити вінчиком до однорідного кольору. Додати близько 120 гр майонезу/сметани, сіль, перець за смаком і знову збити.
  3. Залити візерунок з овочів яєчною сумішшю (робити це повільно, щоб овочі не спливли) і відправити деко в розігріту духову шафу. Випікати омлет для рулету приблизно 10 хвилин до появи бульбашок. Вийняти деко і залишити остигати.
  4. Тим часом приготувати начинку для рулету. Плавлений сир натерти на крупній тертці та скласти в миску. Кріп промити, обсушити й подрібнити, додати до плавленого сиру. Часник почистити, розчавити в часникодавці, додати до сирної начинки та ретельно розтерти виделкою.
  5. Заправити сирну начинку майонезом або сметаною, що залишилися, ретельно розтерти виделкою. Харчову плівку покласти на стіл, перевернути на плівку омлет пергаментним папером догори, потім зняти його.
  6. По всій поверхні омлету викласти начинку з плавленого сиру і згорнути все в щільний рулет. Обгорнути його харчовою плівкою або фольгою, відправити в холодильник на кілька годин. Бажано, щоб омлет настоявся близько 4-6 годин.
  7. Через зазначений час можна вийняти рулет із плавленим сиром із холодильника. Нарізати омлетний рулет порційними шматочками і подавати до столу як закуску. Смачного! 

Ще один секрет успішного рулету - правильне настоювання. Після скручування рулету вкрийте його плівкою для їжі та залиште в холодильнику на кілька годин або навіть на ніч. Це дасть змогу смаковим нюансам проникнути один в одного, зробить текстуру рулету ще більш однорідною та ніжною.