Рулет з плавленим сиром: ніжний смак, незабутній досвід
Кухня
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 200 гр майонезу
- 200 гр плавленого сиру
- 1 зубчик часнику
- невеликий пучок кропу
- сіль, перець за смаком
- + морква для прикраси (не обов'язково)
Рецепт приготування страви:
- Духовку розігріти до 180С, деко застелити двома аркушами пергаментного паперу так, щоб він повністю був закритий (інакше яєчна суміш підтікає під папір). Моркву почистити і порізати кружальцями. З кружечків вирізати квіточки або зірочки для прикраси. Кілька гілочок кропу промити, обсушити і розділити на дрібні гілочки.
- Викласти моркву і кріп смужкою на застелене деко так, щоб вийшов візерунок. Яйця вбити в миску і збити вінчиком до однорідного кольору. Додати близько 120 гр майонезу/сметани, сіль, перець за смаком і знову збити.
- Залити візерунок з овочів яєчною сумішшю (робити це повільно, щоб овочі не спливли) і відправити деко в розігріту духову шафу. Випікати омлет для рулету приблизно 10 хвилин до появи бульбашок. Вийняти деко і залишити остигати.
- Тим часом приготувати начинку для рулету. Плавлений сир натерти на крупній тертці та скласти в миску. Кріп промити, обсушити й подрібнити, додати до плавленого сиру. Часник почистити, розчавити в часникодавці, додати до сирної начинки та ретельно розтерти виделкою.
- Заправити сирну начинку майонезом або сметаною, що залишилися, ретельно розтерти виделкою. Харчову плівку покласти на стіл, перевернути на плівку омлет пергаментним папером догори, потім зняти його.
- По всій поверхні омлету викласти начинку з плавленого сиру і згорнути все в щільний рулет. Обгорнути його харчовою плівкою або фольгою, відправити в холодильник на кілька годин. Бажано, щоб омлет настоявся близько 4-6 годин.
- Через зазначений час можна вийняти рулет із плавленим сиром із холодильника. Нарізати омлетний рулет порційними шматочками і подавати до столу як закуску. Смачного!
Ще один секрет успішного рулету - правильне настоювання. Після скручування рулету вкрийте його плівкою для їжі та залиште в холодильнику на кілька годин або навіть на ніч. Це дасть змогу смаковим нюансам проникнути один в одного, зробить текстуру рулету ще більш однорідною та ніжною.