Рецепт панкейків на йогурті
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл класичного йогурту (без фруктових наповнювачів)
- 150 гр борошна
- 1 яйце
- 50 гр вершкового масла
- 1 ст. цукру
- 2 ч. л. розпушувача
- 1-2 ч. л. меду (можна замінити ванільним цукром)
- пів-ч.л. соди
- дрібка солі
Рецепт приготування:
- Борошно просіяти через сито разом з розпушувачем, содою, ванільним цукром, сіллю та розмішати.
- Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння.
- Якщо мед дуже густий, його потрібно розтопити на водяній бані разом із маслом.
- Яйце вбити в окрему ємність, додати мед, цукор і збити вилкою або вінчиком до повної однорідності.
- Не перестаючи збивати, влити тонкою цівкою йогурт.
- Також влити розтоплене масло та збити до однорідної консистенції.
- У центрі борошняної суміші зробити поглиблення і влити туди рідку масу, безперервно помішуючи при цьому борошно.
- Вимішати тісто для панкейків на йогурті вінчиком або лопаткою до однорідності та залишити на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
- Через цей час поставити сковороду на вогонь і сильно її розігріти.
- На добре розігріту сковороду влити в центр 2-3 ст. тіста.
- Смажити панкейк до появи бульбашок по всій поверхні (близько хвилини) і перевернути на інший бік.
- Рум'яний панкейк перекласти на тарілку, на сковороду влити нову порцію тіста.
- Таким чином просмажити панкейки на йогурті з тіста, що залишилося, і скласти їх стопкою.
- Подавати панкейки до столу теплими, за бажанням можна доповнити їх кленовим сиропом, медом, і т.д.. Смачного!
Цей рецепт панкейків на йогурті дуже простий у приготуванні, а отримана страва виявиться дуже ароматною і смачною. Додавши до панкейків на йогурті улюблені інгредієнти, ви можете створити власний унікальний смак. Це ідеальний варіант для тих, хто хоче насолоджуватися швидким і смачним сніданком, не витрачаючи на це багато часу. Також цей рецепт є дієтичним і містить багато корисних інгредієнтів, що забезпечують вам енергію і вітаміни на весь день. Насолоджуйтеся смаком і здоров'ям!