Рецепт на кавуновий дайкірі - свіжий коктейль на будь-яку вечірку
Кухня
Інгредієнти:
- 250 гр м'якоті кавуна без кісточок та ікорки
- 100 гр кубиків льоду
- 50 мл білого рому
- 2 ст.л. лимонного соку
- 2 ст.л. цукрового сиропу або меду
Рецепт приготування страви:
- М'якоть кавуна очистити від скоринки та насіння, відправити в морозилку на 5 хвилин. Подрібнити м'якоть кавуна ножем, скласти в шейкер і розчавити товкачем.
- Додати колотий лід, влити сік лимона з ромом, медом і ретельно все збити. Розлити отриманий коктейль по келихах, прикрасити на свій смак. Подавати кавуновий дайкірі до столу охолодженим.
Додатково можна додати кілька листків м'яти для освіження смаку та аромату. Також, замість білого рому можна використовувати темний або замінити його на горілку. Кавуновий дайкірі може бути декорований кубиками кавуна, шматочками лимона і льодом.