Вино з варення

Вино з варення
4.2
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • банка ягідного або фруктового варення (1 л)
  • 1 л чистої води
  • 100 гр родзинок

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати вино можна з будь-якого варення: вишневого, яблучного, смородинового, малинового тощо. Головне - не змішувати види варення між собою.
  2. Підготувати тару для приготування домашнього вина з варення: підійде трилітрова скляна банка або три літрові банки. Банку намочити водою, натерти зсередини содою за допомогою кухонної губки і ретельно вимити теплою водою.
  3. Обполоснути банку зсередини окропом. Щоб скло не тріснуло, потрібно покласти в банку металеву ложку (її також потрібно попередньо обполоснути окропом). Перевернути банку шийкою вниз на рушник і залишити стікати від води. Ізюм ретельно промити під струменем теплої води.
  4. У каструлю влити воду і поставити на вогонь. Одразу після закипання зняти каструлю з вогню і залишити остигати до теплої температури (близько 40С). Варення і промиті родзинки з'єднати в підготовленій скляній трилітровій банці.
  5. Залити варення з родзинками теплою водою і закрити банку капроновою кришкою (бажано взяти спеціальну кришку для вина з отворами, можна зробити їх самим).
  6. Домашнє вино з варення має настоятися в теплому місці приблизно 10 днів. Через зазначений час відкрити кришку і процідити отриману масу в каструлю через марлю, складену в два шари. Залишок ретельно віджати від вина і викинути.
  7. Трилітрову банку тим часом ретельно промити під струменем води. Перелити напівготове вино в банку і натягнути на горлечко чисту гумову рукавичку. Кінчики пальців на рукавичці попроколювати голкою, щоб повітрю було куди виходити.
  8. Залишити банку з рукавичкою в теплому місці на 40 днів. Через зазначений час рукавичка, що надулася, має вже впасти, а вино з варення - стати прозорим. Через зазначений час приготувати відповідну скляну пляшку або графин для вина, ретельно вимити його і висушити.
  9. Обережно перелити вино через лійку в скляну пляшку так, щоб осад залишився в банці. Щільно закрити пляшку кришкою (бажано дерев'яним корком, але можна і капроновим). Прибрати пляшки в темне прохолодне місце.
  10. Через 20 днів після розливу домашнє вино з варення буде готове до вживання. Міцність домашнього вина - близько 10%. Розлити охолоджене вино по келихах і подавати до столу.

Завжди варто стежити за чистотою посуду та інгредієнтів приготування, щоб забезпечити якість і безпеку виготовлення домашнього вина. Також можна експериментувати з різними видами варення та додавати різноманітні спеції чи ароматизатори, щоб надати вину особливого смаку та аромату.