Рецепт домашньої малинової наливки без горілки домашньої малинової наливки
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг малини
- 800 гр цукру
- 200 мл чистої води
Рецепт приготування страви:
- Малину перебрати, промити і дати стекти воді. Укласти ягоди в чисту скляну банку, пересипаючи їх шарами з цукром. Зверху влити чисту воду.
- Розім'яти малину з цукром і водою за допомогою дерев'яної качалки або спеціального товкача/мадлера. Встановити на шийку бутля гідрозатвор для приготування вина або надіти медичну гумову рукавичку, попередньо проколовши в ній один палець голкою.
- Залишити наливку з малини в теплому, добре освітленому місці (наприклад, на підвіконні або на балконі). Коли рукавичка здується (а з трубки гідрозатвора перестануть виділятися бульбашки повітря), потрібно обережно процідити наливку через 2-3 шари марлі.
- Перелити напій у скляний бутель, щільно закрити його кришкою і залишити на 2 доби в прохолодному місці, захищеному від сонячних променів. Через зазначений час знову процідити наливку на 2-3 шари марлі, розлити по скляних пляшках, щільно закрити їх кришками.
- Перед подачею малинова наливка має настоятися в прохолодному темному місці не менше 1 місяця. Зберігається домашня наливка в холодильнику близько 1-1,5 років.
Малина - це не тільки смачна ягода, але й дуже корисний продукт. Малина містить велику кількість антиоксидантів, вітамінів і мінералів, які підтримують імунну систему і допомагають боротися зі стресом.
Для додаткового аромату можна додати до складу малинової наливки невелику кількість кориці або ванілі. Також можна експериментувати з додаванням інших ягід, таких як полуниця або червона смородина.