Лікер з червоної горобини
Інгредієнти:
- 1,5 кг червоної горобини
- 1 кг цукру
- 1 л горілки
- 1 л чистої води
Рецепт приготування:
- У каструлі змішати воду з цукром та поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння та проварити протягом 10 хвилин, періодично знімаючи з поверхні піну.
- Ягоди відділити від гілок, скласти в сито та ошпарити окропом. Пропустити червону горобину через м'ясорубку, переложити отриману масу в марлевий мішечок з 2-3 шарами марлі та ретельно віджати весь сік в миску або каструлю.
- З'єднати охолоджений сироп з горобиновим соком та горілкою, розмішати і розлити по скляним пляшкам відповідного розміру. Щільно закрити їх кришками або пробками та відправити на зберігання в прохолодне та темне приміщення.
Червона горобина - це дуже корисна ягода, багата вітамінами та мінералами. Лікер з червоної горобини має не тільки приємний смак та аромат, але і допомагає зняти стрес та втому, покращує апетит та сприяє роботі шлунково-кишкового тракту. Зробіть свій власний лікер з червоної горобини, і ви зможете насолоджуватися ним в будь-який час.
Якщо ви хочете зробити цей лікер ще смачнішим, спробуйте додати до нього деякі ароматичні трави, такі як м'ята або лаванда. Також, в залежності від ваших смакових уподобань, ви можете змінювати кількість цукру, щоб зробити напій більш або менш солодким.
Насолоджуйтесь цим домашнім лікером з червоної горобини в компанії з друзями та родиною або насолоджуйтесь ним на самоті. В будь-якому випадку, він додасть вашому настрою нотку свята та розкоші, а його смак і аромат залишаться в пам'яті на довгий час.