Лікер з червоної горобини

Лікер з червоної горобини
4.4
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг червоної горобини
  • 1 кг цукру
  • 1 л горілки
  • 1 л чистої води

Рецепт приготування:

  1. У каструлі змішати воду з цукром та поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння та проварити протягом 10 хвилин, періодично знімаючи з поверхні піну.
  2. Ягоди відділити від гілок, скласти в сито та ошпарити окропом. Пропустити червону горобину через м'ясорубку, переложити отриману масу в марлевий мішечок з 2-3 шарами марлі та ретельно віджати весь сік в миску або каструлю.
  3. З'єднати охолоджений сироп з горобиновим соком та горілкою, розмішати і розлити по скляним пляшкам відповідного розміру. Щільно закрити їх кришками або пробками та відправити на зберігання в прохолодне та темне приміщення.

Червона горобина - це дуже корисна ягода, багата вітамінами та мінералами. Лікер з  червоної горобини має не тільки приємний смак та аромат, але і допомагає зняти стрес та втому, покращує апетит та сприяє роботі шлунково-кишкового тракту. Зробіть свій власний лікер з червоної горобини, і ви зможете насолоджуватися ним в будь-який час.

Якщо ви хочете зробити цей лікер ще смачнішим, спробуйте додати до нього деякі ароматичні трави, такі як м'ята або лаванда. Також, в залежності від ваших смакових уподобань, ви можете змінювати кількість цукру, щоб зробити напій більш або менш солодким.

Насолоджуйтесь цим домашнім лікером з червоної горобини в компанії з друзями та родиною або насолоджуйтесь ним на самоті. В будь-якому випадку, він додасть вашому настрою нотку свята та розкоші, а його смак і аромат залишаться в пам'яті на довгий час.