Творожне суфле з желатином та апельсинами: рецепт на кожен день
Кухня
Інгредієнти:
- 2-3 апельсини (+ 200 мл свіжовичавленого або магазинного апельсинового соку)
- 300 гр творогу
- 250 мл вершків 30-35%
- 3 ст.л. меду (можна замінити цукром)
- 20 гр желатину (1 ст.л. з гіркою)
Рецепт приготування страви:
- Желатин залити 100 мл холодного апельсинового соку і залишити на 20 хвилин. Тим часом приготувати інші інгредієнти для сирного суфле з желатином. Апельсини ретельно вимити, зняти з них цедру (без білої частини) і натерти її на дрібній тертці.
- Скласти цедру в каструлю, залити невеликою кількістю води і поставити на вогонь. Після того як вода закипить, зменшити вогонь і проварити цедру протягом 7-10 хвилин на невеликому вогні. Апельсини без шкірки обережно нарізати тонкими кружальцями (щоб виділилося якомога менше соку).
- Якщо ви використовуєте не м'який, а зернистий творог - обов'язково протерти його через сито. Додати мед і розтерти виделкою до однорідності. Влити апльсиновий сік, що залишився, і знову розтерти. Можна подрібнити сирну масу в блендері.
- Желатин поставити на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до повного розчинення. Не доводячи до кипіння, зняти розчинений желатин із соком з вогню і залишити остигати. Варену цедру відкинути на сито, дати стекти воді. Потім просушити апельсинову цедру паперовим рушником або серветкою.
- Охолоджені вершки збити міксером до стійких піків (але не перезбити, бо вони можуть розшаруватися). Потім підмішати апельсинову цедру. Трохи теплий желатин підмішати до сирної маси, в отриману масу, помішуючи, ввести збиті вершки.
- Квадратну або прямокутну форму застелити пергаментним папером, викласти на дно і з боків форми шматочки апельсина. Залити апельсиновий "кошик" сирним кремом і відправити в холодильник.
- Сирне суфле з желатином має настоятися в холодильнику не менше 6 годин, краще 8-10. Вийняти форму із застиглим суфле, прикласти до верху плоскої тарілки й обережно перевернути на нього десерт. Прикрасити десерт на свій смак, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Цей рецепт творожного суфле з желатином та апельсинами - прекрасний варіант для смачного та корисного десерту. Творог містить багато білка, а желатин - корисні колаген та амінокислоти. Додавання апельсинів дає десерту свіжий і фруктовий смак. А ще, цей десерт - ідеальний варіант для дітей, які не люблять їсти тверді сири. Вони будуть просто захоплені його ніжністю та смаком!