Творожне суфле з желатином та апельсинами: рецепт на кожен день

Творожне суфле з желатином та апельсинами: рецепт на кожен день
4.7
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2-3 апельсини (+ 200 мл свіжовичавленого або магазинного апельсинового соку)
  • 300 гр творогу
  • 250 мл вершків 30-35%
  • 3 ст.л. меду (можна замінити цукром)
  • 20 гр желатину (1 ст.л. з гіркою)

Рецепт приготування страви:

  1. Желатин залити 100 мл холодного апельсинового соку і залишити на 20 хвилин. Тим часом приготувати інші інгредієнти для сирного суфле з желатином. Апельсини ретельно вимити, зняти з них цедру (без білої частини) і натерти її на дрібній тертці.
  2. Скласти цедру в каструлю, залити невеликою кількістю води і поставити на вогонь. Після того як вода закипить, зменшити вогонь і проварити цедру протягом 7-10 хвилин на невеликому вогні. Апельсини без шкірки обережно нарізати тонкими кружальцями (щоб виділилося якомога менше соку).
  3. Якщо ви використовуєте не м'який, а зернистий творог - обов'язково протерти його через сито. Додати мед і розтерти виделкою до однорідності. Влити апльсиновий сік, що залишився, і знову розтерти. Можна подрібнити сирну масу в блендері.
  4. Желатин поставити на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до повного розчинення. Не доводячи до кипіння, зняти розчинений желатин із соком з вогню і залишити остигати. Варену цедру відкинути на сито, дати стекти воді. Потім просушити апельсинову цедру паперовим рушником або серветкою.
  5. Охолоджені вершки збити міксером до стійких піків (але не перезбити, бо вони можуть розшаруватися). Потім підмішати апельсинову цедру. Трохи теплий желатин підмішати до сирної маси, в отриману масу, помішуючи, ввести збиті вершки.
  6. Квадратну або прямокутну форму застелити пергаментним папером, викласти на дно і з боків форми шматочки апельсина. Залити апельсиновий "кошик" сирним кремом і відправити в холодильник.
  7. Сирне суфле з желатином має настоятися в холодильнику не менше 6 годин, краще 8-10. Вийняти форму із застиглим суфле, прикласти до верху плоскої тарілки й обережно перевернути на нього десерт. Прикрасити десерт на свій смак, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання! 

Цей рецепт творожного суфле з желатином та апельсинами - прекрасний варіант для смачного та корисного десерту. Творог містить багато білка, а желатин - корисні колаген та амінокислоти. Додавання апельсинів дає десерту свіжий і фруктовий смак. А ще, цей десерт - ідеальний варіант для дітей, які не люблять їсти тверді сири. Вони будуть просто захоплені його ніжністю та смаком!