Рецепт домашніх цукерок із білого шоколаду та ягодами

Рецепт домашніх цукерок із білого шоколаду та ягодами
4.1
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 180-200 гр білого шоколаду
  • 50 гр в'яленої/замороженої полуниці або журавлини
  • 1 ст.л. лікеру (бажано Бейліс)
  • 1 ч.л. сухого маку

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви використовуєте заморожені ягоди - розморозити їх і злити зайву воду. Білий шоколад поламати на шматочки і скласти в невелику ємність. Поставити посудину на водяну баню і помішуючи, довести шоколад до повного розчинення.
  2. Всипати мак, розмішати і зняти шоколад з водяної бані. Влити лікер, розмішати і викласти половину маси в силіконові формочки для цукерок. Зверху покласти по одній ягоді і покрити розтопленим шоколадом, що залишився.
  3. Поставити формочки з цукерками з білого шоколаду на 10 хвилин у морозилку. Потім вийняти форму й обережним натисканням на кожну форму вийняти домашні цукерки на тарілку. Приємного чаювання!

Якщо ви любите шоколад, то цей рецепт для вас! Він не тільки простий, але і дозволяє вам експериментувати зі смаками. Наприклад, ви можете додати до шоколаду інші сухофрукти, горіхи, або ж замінити лікер на якийсь інший алкогольний напій, який вам подобається. Також ви можете експериментувати з формами цукерок - замість силіконових формочок можна використовувати кавові чашки або льодяні форми.