Рецепт домашніх цукерок із білого шоколаду та ягодами
Кухня
Інгредієнти:
- 180-200 гр білого шоколаду
- 50 гр в'яленої/замороженої полуниці або журавлини
- 1 ст.л. лікеру (бажано Бейліс)
- 1 ч.л. сухого маку
Рецепт приготування страви:
- Якщо ви використовуєте заморожені ягоди - розморозити їх і злити зайву воду. Білий шоколад поламати на шматочки і скласти в невелику ємність. Поставити посудину на водяну баню і помішуючи, довести шоколад до повного розчинення.
- Всипати мак, розмішати і зняти шоколад з водяної бані. Влити лікер, розмішати і викласти половину маси в силіконові формочки для цукерок. Зверху покласти по одній ягоді і покрити розтопленим шоколадом, що залишився.
- Поставити формочки з цукерками з білого шоколаду на 10 хвилин у морозилку. Потім вийняти форму й обережним натисканням на кожну форму вийняти домашні цукерки на тарілку. Приємного чаювання!
Якщо ви любите шоколад, то цей рецепт для вас! Він не тільки простий, але і дозволяє вам експериментувати зі смаками. Наприклад, ви можете додати до шоколаду інші сухофрукти, горіхи, або ж замінити лікер на якийсь інший алкогольний напій, який вам подобається. Також ви можете експериментувати з формами цукерок - замість силіконових формочок можна використовувати кавові чашки або льодяні форми.