Творожні тістечка з ягідним соусом
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр творогу
- 300 мл вершків 30-35%
- 200 гр джему, повидла або свіжих ягід (в ідеалі - малина або полуниця)
- 120-150 гр пісочного печива
- 100 гр цукрової пудри
- 50-70 гр вершкового масла
- 2-3 ст.л. лимонного соку
- 15 гр желатину
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Якщо ви використовуєте для соусу свіжі ягоди - потрібно перебрати їх, промити і з'єднати зі 100 гр цукру. Ретельно розтерти масу виделкою, подрібнити в блендері та протерти через сито. Ягідний соус готовий, поставити його в холодильник на час приготування сирних тістечок.
- Пісочне печиво скласти в пакет і пройтися по ньому качалкою, щоб воно перетворилося на крихту (можна подрібнити печиво будь-яким іншим способом). Потім додати м'яке вершкове масло і розтерти масу виделкою до стану крихти.
- На дно порційної формочки (близько 8 см у діаметрі) викласти трохи пісочної основи та утрамбувати її пальцями. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 4 порції. Відправити формочки на 40 хвилин у холодильник.
- Тим часом приготувати сирний крем для тістечок. Близько 10 гр желатину залити 2 ст.л. холодних вершків і розмішати. Якщо творог не однорідний, а зернистий - протерти його через сито. Потім додати цукрову пудру і ретельно розтерти масу виделкою.
- Желатинову масу поставити на водяну баню і, помішуючи, довести до рідкого стану (до кипіння не доводити!). Зняти посудину з водяної бані та залишити остигати. Вершки, що залишилися, влити в каструлю, додати ванільний цукор і поставити на вогонь.
- Помішуючи, довести вершки до кипіння, і відразу влити желатинову суміш. Вимішати масу і зняти каструлю з вогню. Коли вершки охолонуть до трохи теплого стану, влити їх поступово в сирну масу і розтерти сир виделкою до однорідності.
- Вийняти формочки з пісочною основою, заповнити їх сирним кремом і знову відправити в холодильник. Приготувати ягідний шар для сирних тістечок. Для цього залити желатин холодним лимонним соком і залишити на 10 хвилин.
- Через зазначений час поставити лимонну суміш на водяну баню і нагріваючи, довести желатин до повного розчинення. Потім з'єднати ягідний соус/повидло/джем із лимонною сумішшю і розмішати до однорідності.
- Вийняти формочки з тістечками з холодильника і покрити сирний шар рівномірним шаром ягідного джему. Залишити сирні тістечка на 15 хвилин у холодильнику для застигання верхнього шару.
- Вийняти формочки, обережно вийняти з них тістечка (на секунду занурити нижню частину форми в окріп і перевернути вміст на тарілку). Прикрасити поверхню тістечок листочками м'яти або на свій смак. Приємного чаювання!
Ці творожні тістечка з ягідним соусом - ідеальна десертна страва для будь-якого святкування або просто для задоволення своїх солодких потреб. Вони легкі, ніжні та дуже смачні. Ягідний соус додає їм яскравості та свіжості, що робить цей десерт ще більш привабливим. Також, ці тістечка можуть бути змінені на власний смак, використовуючи інші фрукти або ягоди замість малини чи полуниці. Насолоджуйтесь цими чудовими сирними тістечками разом зі своїми друзями та родиною!