Рецепт: Шоколадні яйця з вершково-джемовою начинкою
Кухня
Інгредієнти:
- 5-6 шоколадних яєць (наприклад - Кіндер) або близько 350-400 гр шоколаду
- 150 гр вершкового сиру (ідеально підійде Філадельфія)
- 120 мл вершків 30-35%
- 2 ст.л. абрикосового джему або варення
- 2 ст.л. цукрової пудри
- 15 гр вершкового масла
- 1 ст.л. апельсинового, персикового або абрикосового соку
- пів ч.л. лимонного соку
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Можна заздалегідь приготувати шоколадні яйця вдома, якщо у вас є спеціальні силіконові форми для шоколаду у вигляді яйця. Для цього потрібно розтопити шоколад, змастити ним поверхню форм і відправити в холодильник на 10 хвилин. Вийняти форму і змастити ще раз шоколадом, що залишився.
- Після того, як шоколад застигне, вийняти форму й обережно дістати половинки яєць із формочок. Розтопити трохи шоколаду і з його допомогою склеїти половинки шоколадних яєць. Закріпити яйця у вертикальному положенні, щоб вони повністю застигли.
- Домашні або магазинні яйця встановити в спеціальний контейнер для яєць або невеликі формочки. Обережно вирізати верхівку (близько 2-3 см діаметром).
- Вершковий сир викласти в невелику ємність, додати цукрову пудру, лимонний сік і ванілін. Ретельно збити вершкову масу міксером спочатку до однорідності, а потім до пишності. Прибрати вершковий крем на півгодини в холодильник.
- Тим часом приготувати масляний крем для "жовтка" шоколадного яйця. У невеликій каструльці з'єднати джем, сік і вершкове масло. Нагрівати масу, постійно помішуючи, до утворення однорідної консистенції.
- Зняти каструлю з вогню і залишити остигати. Потім прибрати масляний крем у холодильник на час приготування "білка" для шоколадних яєць. Охолоджені вершки збити міксером до утворення стійкої піни і поступово підмішати до вершкової маси.
- Викласти вершковий крем у заздалегідь приготовані шоколадні яйця і прибрати формочки/контейнер у холодильник на 5 хвилин. Вийняти яйця і масляний крем, обережно покласти по чайній ложці в центр кожного яйця і знову прибрати в холодильник.
- Дати десерту застигнути і настоятися в холодильнику близько 10-15 хвилин. Після цього можна виймати і подавати шоколадне яйце до чаю. Смачного!
Цікавий факт: В Італії дуже популярне святкування Великодня за допомогою яєць-сюрпризів, наповнених різноманітними смаколиками. Особливо популярні яйця Кіндер. А що ви думаєте про те, щоб зробити свої власні шоколадні яйця з вершково-джемовою начинкою? Саме цей рецепт стане ідеальним варіантом для створення святкової атмосфери в будь-яку пору року!