Рецепт: Шоколадні яйця з вершково-джемовою начинкою

Рецепт: Шоколадні яйця з вершково-джемовою начинкою
4.4
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5-6 шоколадних яєць (наприклад - Кіндер) або близько 350-400 гр шоколаду
  • 150 гр вершкового сиру (ідеально підійде Філадельфія)
  • 120 мл вершків 30-35%
  • 2 ст.л. абрикосового джему або варення
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • 15 гр вершкового масла
  • 1 ст.л. апельсинового, персикового або абрикосового соку
  • пів ч.л. лимонного соку
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Можна заздалегідь приготувати шоколадні яйця вдома, якщо у вас є спеціальні силіконові форми для шоколаду у вигляді яйця. Для цього потрібно розтопити шоколад, змастити ним поверхню форм і відправити в холодильник на 10 хвилин. Вийняти форму і змастити ще раз шоколадом, що залишився.
  2. Після того, як шоколад застигне, вийняти форму й обережно дістати половинки яєць із формочок. Розтопити трохи шоколаду і з його допомогою склеїти половинки шоколадних яєць. Закріпити яйця у вертикальному положенні, щоб вони повністю застигли.
  3. Домашні або магазинні яйця встановити в спеціальний контейнер для яєць або невеликі формочки. Обережно вирізати верхівку (близько 2-3 см діаметром).
  4. Вершковий сир викласти в невелику ємність, додати цукрову пудру, лимонний сік і ванілін. Ретельно збити вершкову масу міксером спочатку до однорідності, а потім до пишності. Прибрати вершковий крем на півгодини в холодильник.
  5. Тим часом приготувати масляний крем для "жовтка" шоколадного яйця. У невеликій каструльці з'єднати джем, сік і вершкове масло. Нагрівати масу, постійно помішуючи, до утворення однорідної консистенції.
  6. Зняти каструлю з вогню і залишити остигати. Потім прибрати масляний крем у холодильник на час приготування "білка" для шоколадних яєць. Охолоджені вершки збити міксером до утворення стійкої піни і поступово підмішати до вершкової маси.
  7. Викласти вершковий крем у заздалегідь приготовані шоколадні яйця і прибрати формочки/контейнер у холодильник на 5 хвилин. Вийняти яйця і масляний крем, обережно покласти по чайній ложці в центр кожного яйця і знову прибрати в холодильник.
  8. Дати десерту застигнути і настоятися в холодильнику близько 10-15 хвилин. Після цього можна виймати і подавати шоколадне яйце до чаю. Смачного! 

Цікавий факт: В Італії дуже популярне святкування Великодня за допомогою яєць-сюрпризів, наповнених різноманітними смаколиками. Особливо популярні яйця Кіндер. А що ви думаєте про те, щоб зробити свої власні шоколадні яйця з вершково-джемовою начинкою? Саме цей рецепт стане ідеальним варіантом для створення святкової атмосфери в будь-яку пору року!