Ароматний вишневий кисіль: рецепт із задоволенням
Кухня
Інгредієнти:
- 650 мл чистої води
- 200 гр вишні
- 150 гр цукру
- 2,5-3 ст.л. крохмалю
Рецепт приготування страви:
- Вишню очистити від листя, плодоніжок і промити. Очистити фрукти від кісточок і скласти останні в окрему ємність. Вишню з соком засипати цукром і перемішати. Залишити вишню в цукрі на півгодини в кімнатній температурі, при цьому періодично перемішувати її, щоб цукор рівномірніше розподілився.
- Кісточки скласти в каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Проварити вишневі кісточки протягом 3 хвилин і зняти з плити. Залишити настій із кісточок на 5 хвилин, а потім процідити його через марлю, складену в два шари.
- Вишню вийняти з соку і покласти її в каструлю з відваром на кісточках, розмішати (сік відправити в холодильник). Поставити каструлю на вогонь і довести все до кипіння. Через 2-3 хвилини вийняти вишню з киселю і подрібнити її в блендері або за допомогою картоплем'ялки на пюре. Додати вишневе пюре в кисіль і розмішати.
- Крохмаль всипати в невелику ємність, влити близько 50 мл води та розмішати. Потім додати охолоджений вишневий сік і знову розмішати. Тонкою цівкою влити крохмальну рідину у вишневий кисіль, безперервно помішуючи його.
- Одразу після закипання зняти кисіль із вишні з плити, накрити каструлю кришкою і залишити на півгодини. Можна подавати вишневий кисіль до столу охолодженим або гарячим. Смачного!
Кисіль із вишні - це чудовий спосіб насолодитися смаком соковитих вишень, особливо в період їхнього сезону. Ви можете подавати його як десерт на обідньому столі або навіть як ранкову закуску. Цей кисіль також чудово поєднується з ванільним морозивом або свіжими вершками, що надає йому неповторного смаку і текстури.