Рецепт шоколадного кексу з волоськими горіхами
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр чорного шоколаду (не менше 70% какао)
- 4 яйця
- 200 гр очищених волоських горіхів
- 200 гр вершкового масла
- 200 гр борошна
- 150 гр цукру
- 3,5 ст. цукрової пудри
- 2-3 ст. молока
- 1 ч. л. розпушувача
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло вийняти з холодильника, порізати на шматочки і залишити на півгодини при кімнатній температурі.
- Волоські горіхи очистити і дрібно порубати ножем.
- Викласти подрібнені горіхи рівним шаром на деко і відправити його в розігріту до 180С духовку.
- Запекти горіхи протягом 3-4 хвилин до рум'яності, вийняти деко і залишити остигати (духовку не вимикати).
- Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем, ваніліном і розмішати.
- Форму для випікання кексу змастити шматочком вершкового масла і присипати борошном.
- Близько 200 гр чорного шоколаду дрібно порубати, скласти в миску, додати половину вершкового масла, що підтало, і перемішати.
- Поставити миску з шоколадом та маслом на водяну баню і нагрівати суміш, безперервно помішуючи, до повного розчинення шоколаду.
- Яйця вбити в миску та збити міксером до утворення піни.
- Не перестаючи збивати яйця, всипати тонкою цівкою цукор і збивати ще 5 хвилин до утворення світлої та пишної маси.
- Підмішати до яєчного крему борошняну суміш, вимішати до однорідності.
- Потім, безперервно помішуючи тісто, влити розтоплений шоколад з маслом (суміш має бути ледве тепла).
- Додати в шоколадне тісто для кексу подрібнені горіхи і перемішати.
- Перекласти тісто в заздалегідь приготовлену форму і поставити в розігріту духовку.
- Випікати шоколадний кекс із горіхами до готовності протягом 40 хвилин.
- Вийняти форму, накрити легким рушником та залишити в такому положенні на 15-20 хвилин.
- Потім вийняти шоколадно-горіховий кекс з форми на решітку і дати повністю охолонути.
- Приготувати шоколадний крем для кекса з горіхами.
- Шоколад (100 гр), що залишився, дрібно порубати, скласти в миску разом з вершковим маслом (100 гр), що залишилося, поставити миску на водяну баню. Помішуючи, довести суміш до однорідності.
- Зняти миску з вогню та поставити її у велику миску або каструлю з дуже холодною водою.
- Охолодити шоколадний крем, безперервно помішуючи до теплої температури, покрити готовий кекс і подавати його до столу. Приємного чаювання!
Цей шоколадний кекс з волоськими горіхами - ідеальний десерт для всіх любителів шоколаду та горіхів. Крім того, це чудовий варіант для особливих випадків, таких як день народження, Різдво, або будь-який інший святковий захід. Ви можете додати до рецепту свої улюблені інгредієнти, такі як шматочки фруктів або шматочки шоколаду. Також можна замінити волоські горіхи на інші типи горіхів, такі як мигдаль, фундук або горіхове масло.