Торт Молочна дівчинка
Кухня
Інгредієнти:
Коржі для торта Молочна дівчинка:
- 400 мл згущеного молока
- 160 гр борошна
- 2 яйця
- 10 гр розпушувача
Вершковий крем для торта Молочна дівчинка:
- 600 мл вершків 30-35%
- 120 гр сахарної пудри
- 70 гр грецьких горіхів
Шоколадна глазурь для торта (не обов'язково):
- 70 гр чорного шоколаду
- 30 гр вершкового масла
Рецепт приготування:
- У миску вбити яйця і почати взбивати міксером на високій швидкості. Поступово вливати тонкою цівкою згущене молоко і продовжувати взбивати до однорідної консистенції ще 1-2 хвилини на середній або високій швидкості.
- Розігріти духовку до 180°C. Покрити деко пергаментним папером і намалювати на ній коло (діаметр 20 см). Просіяти борошно через сито в окрему миску разом з розпушувачем і добре перемішати. Змішати борошняну суміш з молочною і ретельно перемішати до однорідності.
- Викласти в центр намальваного кола 2 ст.л. тіста і рівномірно розподілити його по всьому периметру. Відправити деко в духовку на 5 хвилин. Коли корж покриється золотисто-рудим шаром, вийняти деко і перенести корж на решітку. Таким чином з використанням залишків тіста запікайте ще 5-6 коржів, а потім складіть їх стопкою і залиште охолоджуватись. Обрізайте краї коржів гострим ножем (прикладіть зверху круглу тарілку або форму з діаметром 20 см) і подрібніть їх у блендері або комбайні до стану крихти.
- Горіхи очистіть, поріжте невеликими шматочками і підсмажте на сухій сковороді до появи приємного аромату. Додайте охолонуті горіхи до обрізків тіста і ще раз подрібніть до стану крихти.
- Охолоджені вершки взбийте міксером на високій швидкості до стійких піків і поступово додавайте сахарну пудру, продовжуючи взбивати. Змішуйте до повного розчинення цукрової пудри.
- Промажте всі молочні коржі для торта вершковим кремом, складіть їх стопкою і промажте поверхню зі сторін торта залишками крему. Обсипте весь торт бісквітно-горіховою крихтою.
- В невеликій посудині змішайте дрібно роздрібнений шоколад і вершкове масло, поставте на водяну баню. Помішуючи, доведіть глазур до повного розчинення і зніміть з водяної бані. Покрийте торт шоколадною глазур'ю і відправте в холодильник.
- Торт Молочна дівчинка буде значно смачнішим, якщо він настоїться перед подачею 8-10 годин в холодильнику. Вийміть торт з холодильника, прикрасьте за вашим бажанням і наріжте на порційні шматочки. Смачного!