Торт Молочна дівчинка

Торт Молочна дівчинка
4.2
(9)
Підійде: Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Коржі для торта Молочна дівчинка:

  • 400 мл згущеного молока
  • 160 гр борошна
  • 2 яйця
  • 10 гр розпушувача

Вершковий крем для торта Молочна дівчинка:

  • 600 мл вершків 30-35%
  • 120 гр сахарної пудри
  • 70 гр грецьких горіхів

Шоколадна глазурь для торта (не обов'язково):

  • 70 гр чорного шоколаду
  • 30 гр вершкового масла

Рецепт приготування:

  1. У миску вбити яйця і почати взбивати міксером на високій швидкості. Поступово вливати тонкою цівкою згущене молоко і продовжувати взбивати до однорідної консистенції ще 1-2 хвилини на середній або високій швидкості.
  2. Розігріти духовку до 180°C. Покрити деко пергаментним папером і намалювати на ній коло (діаметр 20 см). Просіяти борошно через сито в окрему миску разом з розпушувачем і добре перемішати. Змішати борошняну суміш з молочною і ретельно перемішати до однорідності.
  3. Викласти в центр намальваного кола 2 ст.л. тіста і рівномірно розподілити його по всьому периметру. Відправити деко в духовку на 5 хвилин. Коли корж покриється золотисто-рудим шаром, вийняти деко і перенести корж на решітку. Таким чином з використанням залишків тіста запікайте ще 5-6 коржів, а потім складіть їх стопкою і залиште охолоджуватись. Обрізайте краї коржів гострим ножем (прикладіть зверху круглу тарілку або форму з діаметром 20 см) і подрібніть їх у блендері або комбайні до стану крихти.
  4. Горіхи очистіть, поріжте невеликими шматочками і підсмажте на сухій сковороді до появи приємного аромату. Додайте охолонуті горіхи до обрізків тіста і ще раз подрібніть до стану крихти.
  5. Охолоджені вершки взбийте міксером на високій швидкості до стійких піків і поступово додавайте сахарну пудру, продовжуючи взбивати. Змішуйте до повного розчинення цукрової пудри.
  6. Промажте всі молочні коржі для торта вершковим кремом, складіть їх стопкою і промажте поверхню зі сторін торта залишками крему. Обсипте весь торт бісквітно-горіховою крихтою.
  7. В невеликій посудині змішайте дрібно роздрібнений шоколад і вершкове масло, поставте на водяну баню. Помішуючи, доведіть глазур до повного розчинення і зніміть з водяної бані. Покрийте торт шоколадною глазур'ю і відправте в холодильник.
  8. Торт Молочна дівчинка буде значно смачнішим, якщо він настоїться перед подачею 8-10 годин в холодильнику. Вийміть торт з холодильника, прикрасьте за вашим бажанням і наріжте на порційні шматочки. Смачного!