Рецепт фаршированих яєць з сиром і часником
Кухня
Інгредієнти:
- 6 яєць
- 200 гр твердого сиру
- 100 гр вершкового масла
- 4 ст.л. сметани будь-якої жирності
- 1-2 зубчики часнику
- кілька гілочок зелені (для прикраси)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яйця залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на півгодини в теплі, щоб воно стало м'яким. Потім скласти яйця в каструлю з киплячою водою і варити 10 хвилин при слабкому кипінні.
- Злити воду і залити яйця холодною водою, залишити на 10 хвилин. За цей час можна поміняти воду на більш холодну. Злити воду й очистити яйця від шкаралупи. Обережно розрізати кожне яйце вздовж на дві рівні частини, жовтки скласти в миску з олією.
- Ретельно розтерти жовтки з вершковим маслом до однорідної консистенції. Сир натерти на дрібній тертці та з'єднати з жовтковою масою. Ретельно розтерти масу виделкою до однорідності. Часник почистити і розчавити в часникодавці.
- Додати часник до сирної начинки і ретельно перемішати. Посолити, поперчити за смаком і перемішати. Білки яєць нафарширувати сирною начинкою і перекласти на тарілку, прикрасити зеленню. Щоб фаршировані яйця з сиром стояли стійко, потрібно зрізати в них невелику частину білка. Смачного!
Фаршировані яйця з сиром - це дуже смачна й оригінальна закуска, яку можна подавати як на святковий, так і на буденний стіл. Цей рецепт використовує твердий сир, але ви можете спробувати замінити його на інший вид сиру, щоб отримати різноманітність у смаку. Також рекомендуємо використовувати сметану, щоб додати більше м'якості та ніжності до сирної начинки.