Смачні картопляні коржі з сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр картоплі
- 150 гр борошна
- 100 гр твердого сиру
- 70 гр вершкового масла
- 1 яйце
- кілька гілочок кропу - за бажанням
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю ретельно вимити й опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити картоплю приблизно півгодини до готовності. Через зазначений час вийняти картоплю з води і дати їй охолонути.
- Сир натерти на дрібній тертці. Вершкове масло трохи розтопити на водяній бані до м'якості або потримати 15 хвилин у теплі. Жовток відокремити від білка і з'єднати з борошном. Додати вершкове масло і ретельно розтерти.
- Остиглу картоплю очистити від шкірки та натерти на дрібній тертці. Кріп подрібнити. Додати сир (залишити кілька ложок тертого сиру для посипання), зелень і картоплю в тісто і ретельно перемішати. Вимісити картопляне тісто для коржів до однорідної консистенції, обернути плівкою і відправити в холодильник.
- Тісто для картопляних коржів має настоятися в холодильнику приблизно півгодини. Потім вийняти картопляне тісто з холодильника, трохи розкачати в овал і розрізати на 15-16 рівних частин. Духовку розігріти до 180С.
- Кожну частину тіста розкачати качалкою в тонкий корж і викласти на деко, змащене олією. Таким чином розкачати тісто в 15-16 коржів і скласти їх стопкою в центр дека (або форми). Стопку коржів тонко розкачати качалкою в пласт, товщиною близько 0,5-1 см.
- Білок трохи збити виделкою і змастити поверхню розкатаного тіста. Посипати тісто тертим сиром і невеликою кількістю солі. Обережно нарізати пласт тіста на рівні квадрати. Відправити деко в розігріту духову шафу.
- Випікати картопляні коржі близько 25 хвилин до золотистого кольору. Вийняти деко і залишити його на кілька хвилин остигати. Розрізати тісто на квадрати за наміченими розрізами і скласти на тарілку. Подавати картопляні коржі до столу теплими або остиглими. Смачного!
Ці картопляні коржі є популярною стравою в українській кухні. Вони мають неповторний смак і хрустку золотисту скоринку. Цей рецепт передає справжню сутність традиційного українського смаку.