Загадкові Кульки Сиру, які запам'ятаються смаком
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 л рослинної олії
- 200 гр моцарели
- 200 гр білого хліба (або панірувальних сухарів)
- 2 яйця
- 70-80 гр борошна
- 2 ст.л. молока
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Вийняти моцарелу з холодильника і залишити в кімнатній температурі на 15 хвилин. Кульки моцарели гарненько просушити серветкою від зайвої вологи. Якщо шматки сиру занадто великі - попередньо порізати їх кубиками середнього розміру (приблизно 3*3 см).
- Якщо ви використовуєте білий хліб, бажано, щоб він був уже черствим. Для цього потрібно залишити його на добу на столі. Потім порізати половину батона невеликими шматочками і подрібнити все в блендері до стану крихти. Викласти хлібні крихти/панірувальні сухарі в плоску тарілку.
- У невелику ємність вбити яйця, влити молоко, додати сіль, перець за смаком і збити виделкою/вінчиком до однорідного стану. В окрему тарілку всипати борошно. У казані, глибокій сковорідці або фритюрі розігріти олію.
- Шматочок моцарели обваляти в борошні, потім вмочити в яєчну масу й обваляти в хлібних крихтах. Відразу після цього покласти кульку моцарели в киплячу олію. Смажити моцарелу при невеликому кипінні олії приблизно 15-30 секунд.
- Готову кульку вийняти з олії шумівкою і перекласти її на паперовий рушник, щоб увібрати зайвий жир. Запанірувати і викласти в олію наступний шматочок моцарели. Обсмажити його до готовності й перекласти на паперовий рушник.
- Таким чином приготувати решту сиру. За бажанням можна додавати в яєчний кляр подрібнену зелень або зубчик часнику. Смажена моцарела смачна і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Цікавий факт:
Смажена моцарела - це традиційна страва з південних регіонів Італії. Вона здобула свою популярність завдяки своїй хрусткій зовнішності та м'якій і сирній середині. Ці ласощі чудово поєднуються з різноманітними соусами, такими як томатний соус або соус песто. Спробуйте створити власну версію цієї закуски, додавши в панірувальну суміш свої улюблені спеції або подаючи її з екзотичними джемами. Насолоджуйтеся цим італійським діамантом власного приготування!