Смачна цвітна капуста з мультиварки
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр цвітної капусти
- 2 яйця
- 80 гр манної крупи
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цвітну капусту ретельно вимити та розібрати на суцвіття. У велику миску вбити яйця, додати сіль, перець і збити виделкою або вінчиком до однорідного кольору. В окрему тарілку висипати манку.
- Викласти половину капусти в миску зі збитими яйцями та перемішати. У чашу мультиварки влити кілька ложок рослинної олії та встановити режим Смаження або Випічка. Кожен шматочок цвітної капусти вийняти з кляру й обваляти в манці, викласти в розігріту олію.
- Смажити цвітну капусту в мультиварці близько 10 хвилин. За 3-5 хвилин до закінчення приготування перемішати капусту лопаткою. Перекласти готову капусту з мультиварки на тарілку, в мультиварку влити ще ложку олії та знову встановити цей же режим на 10 хвилин.
- Цвітну капусту, що залишилася, викласти в миску з кляром, перемішати. Обваляти шматки цвітної капусти після кляру в манці та викласти в мультиварку.
- Цвітна капуста в мультиварці готується 5-7 хвилин у зазначеному режимі. Потім перевернути її (як і першого разу) і просмажити протягом 3-5 хвилин до готовності. Подавати смажену цвітну капусту в клярі до столу, вона смачна і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Цвітна капуста чудово поєднується з різними соусами та приправами. Ви можете спробувати підсмажити її з часником і чебрецем для більш насиченого смаку, або додати куркуму для надання страві яскравого забарвлення. Також, варто експериментувати з іншими овочами, додавати моркву або броколі до цвітної капусти, щоб збагатити смакову палітру страви.