Рецепт: Рулет Мімоза з лаваша

Рецепт: Рулет Мімоза з лаваша
3.3
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • банка рибних консервів близько 250 гр (сайра або сардина)
  • 3 яйця
  • 170 гр твердого сиру
  • 120-130 гр майонезу будь-якої жирності
  • 120-130 гр сметани (густої)
  • 3 лаваші
  • пів-ч.л. гірчиці (не обов'язково)
  • кілька пір'їн зеленої цибулі
  • кілька гілочок кропу
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця опустити в каструлю з киплячою водою і варіть їх близько 10 хвилин. Потім злити гарячу воду і залити варені яйця холодною водою на кілька хвилин. У невеликій ємності з'єднати майонез зі сметаною, гірчицею і розмішати.
  2. Зелень і цибулю промити, нашаткувати. Остиглі яйця очистити від шкаралупи і натерти на крупній тертці. Відкрити банку з консервованою рибою і злити зайву рідину. Розім'яти рибу виделкою на дрібні шматочки.
  3. Покласти поруч три лаваші, кожен змастити з одного боку майонезним соусом. На один лаваш із соусом викласти терті яйця і трохи подрібненої зелені. Згорнути щільний рулет із лаваша з яйцями.
  4. На другий змащений лаваш викласти рибні консерви та посипати подрібненою зеленню. На край лаваша з начинкою покласти рулет з яйцями і згорнути щільний рулет навколо лаваша з яйцями. Рулет із яйцями має опинитися всередині рулету з рибною начинкою.
  5. Третій лаваш із майонезним соусом рівномірно покрити сирною начинкою, посипати зеленню, що залишилася. Покласти на край лаваша з начинкою рулет із яйцями та консервованою рибою, також згорнути щільний рулет із сиру навколо великого рулету. Складена таким чином начинка схожа на листковий салат Мімоза.
  6. Обгорнути щільно весь рулет фольгою, покласти на тарілку і відправити в холодильник. Рулет Мімоза має настоятися в холодильнику не менше 2 годин, краще 4-6. Вийняти тарілку, зняти фольгу і нарізати закусочний рулет порційними шматочками. Смачного!

Рулет Мімоза - це чудова закуска для будь-якого святкового заходу або сімейного обіду. Насолоджуйтеся ніжним поєднанням яєць, риби, сиру та свіжих трав. Цей рецепт простий у приготуванні та надає страві елегантного вигляду. Спробуйте рулет Мімоза і здивуйте своїх гостей своїми кулінарними навичками!