Рецепт: Рулет Мімоза з лаваша
Кухня
Інгредієнти:
- банка рибних консервів близько 250 гр (сайра або сардина)
- 3 яйця
- 170 гр твердого сиру
- 120-130 гр майонезу будь-якої жирності
- 120-130 гр сметани (густої)
- 3 лаваші
- пів-ч.л. гірчиці (не обов'язково)
- кілька пір'їн зеленої цибулі
- кілька гілочок кропу
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яйця опустити в каструлю з киплячою водою і варіть їх близько 10 хвилин. Потім злити гарячу воду і залити варені яйця холодною водою на кілька хвилин. У невеликій ємності з'єднати майонез зі сметаною, гірчицею і розмішати.
- Зелень і цибулю промити, нашаткувати. Остиглі яйця очистити від шкаралупи і натерти на крупній тертці. Відкрити банку з консервованою рибою і злити зайву рідину. Розім'яти рибу виделкою на дрібні шматочки.
- Покласти поруч три лаваші, кожен змастити з одного боку майонезним соусом. На один лаваш із соусом викласти терті яйця і трохи подрібненої зелені. Згорнути щільний рулет із лаваша з яйцями.
- На другий змащений лаваш викласти рибні консерви та посипати подрібненою зеленню. На край лаваша з начинкою покласти рулет з яйцями і згорнути щільний рулет навколо лаваша з яйцями. Рулет із яйцями має опинитися всередині рулету з рибною начинкою.
- Третій лаваш із майонезним соусом рівномірно покрити сирною начинкою, посипати зеленню, що залишилася. Покласти на край лаваша з начинкою рулет із яйцями та консервованою рибою, також згорнути щільний рулет із сиру навколо великого рулету. Складена таким чином начинка схожа на листковий салат Мімоза.
- Обгорнути щільно весь рулет фольгою, покласти на тарілку і відправити в холодильник. Рулет Мімоза має настоятися в холодильнику не менше 2 годин, краще 4-6. Вийняти тарілку, зняти фольгу і нарізати закусочний рулет порційними шматочками. Смачного!
Рулет Мімоза - це чудова закуска для будь-якого святкового заходу або сімейного обіду. Насолоджуйтеся ніжним поєднанням яєць, риби, сиру та свіжих трав. Цей рецепт простий у приготуванні та надає страві елегантного вигляду. Спробуйте рулет Мімоза і здивуйте своїх гостей своїми кулінарними навичками!