Рецепт фаршированих яєць з грибами
Кухня
Інгредієнти:
- 10 яєць
- 400 гр грибів
- 1 велика цибулина
- 20 гр вершкового масла
- 1 ст.л. сметани
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулю очистити та дрібно порізати. Печериці ретельно вимити і порізати невеликими шматочками. Якщо ви використовуєте лісові гриби, їх потрібно попередньо відварити в киплячій підсоленій воді (білі гриби протягом 10 хвилин, решту - 20). Потім злити воду і порізати їх невеликими кубиками.
- На сковорідці розігріти вершкове масло і викласти цибулю. Смажити її на середньому вогні близько 3-5 хвилин до золотистого кольору. Потім додати гриби та перемішати. Готувати гриби з цибулею на середньому вогні близько 10-15 хвилин до готовності.
- Зняти сковороду з вогню і залишити грибну начинку для фаршированих яєць остигати. Паралельно закип'ятити в каструлі воду. Опустити туди яйця (вони мають бути не холодні - дістаньте їх із холодильника на 5 хвилин раніше).
- Зварити яйця круто (10 хвилин), злити окріп і залити їх холодною водою. Коли вода нагріється - злити її і ще раз залити яйця холодною водою. Злити воду, очистити яйця від шкаралупи й обережно розрізати кожне вздовж на дві половини.
- Вийняти жовтки і скласти їх в окрему миску. Додати до них сметану і ретельно розтерти виделкою. Грибну начинку подрібнити за допомогою блендера. З'єднати яйця з грибами та ретельно розтерти виделкою до однорідної консистенції.
- Нафарширувати грибною начинкою білки від яєць, розрівняти поверхню. Викласти фаршировані яйця з грибами на тарілку і подавати до столу як закуску. Смачного!
Оригінальний спосіб подачі цієї закуски полягає в тому, що ви можете прикрасити фаршировані яйця з грибами різноманітними травами або сиром, щоб надати їм естетичного вигляду. Також ви можете подавати їх на листях свіжої зелені або на крихкому гарячому тості.