Рецепт фаршированих яєць з грибами

Рецепт фаршированих яєць з грибами
4.8
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 10 яєць
  • 400 гр грибів
  • 1 велика цибулина
  • 20 гр вершкового масла
  • 1 ст.л. сметани
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Цибулю очистити та дрібно порізати. Печериці ретельно вимити і порізати невеликими шматочками. Якщо ви використовуєте лісові гриби, їх потрібно попередньо відварити в киплячій підсоленій воді (білі гриби протягом 10 хвилин, решту - 20). Потім злити воду і порізати їх невеликими кубиками.
  2. На сковорідці розігріти вершкове масло і викласти цибулю. Смажити її на середньому вогні близько 3-5 хвилин до золотистого кольору. Потім додати гриби та перемішати. Готувати гриби з цибулею на середньому вогні близько 10-15 хвилин до готовності.
  3. Зняти сковороду з вогню і залишити грибну начинку для фаршированих яєць остигати. Паралельно закип'ятити в каструлі воду. Опустити туди яйця (вони мають бути не холодні - дістаньте їх із холодильника на 5 хвилин раніше).
  4. Зварити яйця круто (10 хвилин), злити окріп і залити їх холодною водою. Коли вода нагріється - злити її і ще раз залити яйця холодною водою. Злити воду, очистити яйця від шкаралупи й обережно розрізати кожне вздовж на дві половини.
  5. Вийняти жовтки і скласти їх в окрему миску. Додати до них сметану і ретельно розтерти виделкою. Грибну начинку подрібнити за допомогою блендера. З'єднати яйця з грибами та ретельно розтерти виделкою до однорідної консистенції.
  6. Нафарширувати грибною начинкою білки від яєць, розрівняти поверхню. Викласти фаршировані яйця з грибами на тарілку і подавати до столу як закуску. Смачного! 

Оригінальний спосіб подачі цієї закуски полягає в тому, що ви можете прикрасити фаршировані яйця з грибами різноманітними травами або сиром, щоб надати їм естетичного вигляду. Також ви можете подавати їх на листях свіжої зелені або на крихкому гарячому тості.