Рецепт дріжджових млинців з картоплею
Кухня
Інгредієнти:
- 400 мл чистої води
- 250 гр борошна
- 1 картоплина
- 3 ст. рослинного масла
- 2 ст. цукру
- 1 ч. л. сухих дріжджів
- 3/4 ч. л. солі
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито разом із дріжджами, цукром у миску і розмішати. Картоплю очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці, з'єднати в окремій мисці з теплою водою (40С) та олією.
- Влити рідину з картоплею в борошняну суміш і добре перемішати до однорідності. Накрити миску тістом легким рушником і залишити на півгодини в теплі (30-35С). Через вказаний час перемішати тісто кілька разів ложкою і знову накрити рушником, залишити на півгодини у теплому місці.
- Сковороду змастити олією і поставити на сильний вогонь, розігріти. На розігріту сковороду влити трохи менше ополоника тіста, розподілити його по всій сковороді і просмажити до рум'яності з обох боків.
- Перекласти млинець на блюдо і відставити остигати. Таким чином спекти млинці з картопляного тіста, що залишилося, і скласти їх стопкою на блюдо. Подавати дріжджові млинці з картоплею до столу теплими з будь-якою начинкою на ваш смак. Смачного!
Цей рецепт дріжджових млинців з картоплею дуже простий у виконанні і не вимагає спеціальних кулінарних навичок. Картопля додає млинцям ситості та гарного смаку, а дріжджі роблять їх пухкими та м'якими. Ви можете експериментувати з різними начинками та змінювати рецепт на свій смак. Спробуйте приготувати ці млинці вдома, і вони стануть улюбленим сніданком або легким обідом для всієї родини.