Рецепт дріжджових млинців з картоплею

Рецепт дріжджових млинців з картоплею
3.6
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 мл чистої води
  • 250 гр борошна
  • 1 картоплина
  • 3 ст. рослинного масла
  • 2 ст. цукру
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 3/4 ч. л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито разом із дріжджами, цукром у миску і розмішати. Картоплю очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці, з'єднати в окремій мисці з теплою водою (40С) та олією.
  2. Влити рідину з картоплею в борошняну суміш і добре перемішати до однорідності. Накрити миску  тістом легким рушником і залишити на півгодини в теплі (30-35С). Через вказаний час перемішати тісто кілька разів ложкою і знову накрити рушником, залишити на півгодини у теплому місці.
  3. Сковороду змастити олією і поставити на сильний вогонь, розігріти. На розігріту сковороду влити трохи менше ополоника тіста, розподілити його по всій сковороді і просмажити до рум'яності з обох боків.
  4. Перекласти млинець на блюдо і відставити остигати. Таким чином спекти млинці з картопляного тіста, що залишилося, і скласти їх стопкою на блюдо. Подавати дріжджові млинці з картоплею до столу теплими з будь-якою начинкою на ваш смак. Смачного!

Цей рецепт дріжджових млинців з картоплею дуже простий у виконанні і не вимагає спеціальних кулінарних навичок. Картопля додає млинцям ситості та гарного смаку, а дріжджі роблять їх пухкими та м'якими. Ви можете експериментувати з різними начинками та змінювати рецепт на свій смак. Спробуйте приготувати ці млинці вдома, і вони стануть улюбленим сніданком або легким обідом для всієї родини.