Рецепт дріжджових млинців на кефірі
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл кефіру
- 150 гр борошна
- 2 яйця
- 100 мл чистої води (окріп)
- 50 мл рослинної олії
- 1-2 ст. цукру
- 1 ч. л. сухих дріжджів
- 1/4 ч. л. солі
Рецепт приготування страви:
- Кефір підігріти на дуже слабкому вогні або в мікрохвильовій печі до трохи теплої температури (близько 30-35С). Половину борошна просіяти через сито разом із сіллю, дріжджами та цукром, розмішати. Влити до сухої суміші теплий кефір та розмішати вінчиком до однорідної консистенції.
- Накрити миску легким рушником і залишити дріжджову опару для млинців на 25-30 хвилин у теплі (30-35С). Яйця вийняти на цей час із холодильника та залишити в кімнатній температурі.
- Через зазначений час збити яйця вилкою або вінчиком, додати до них борошно, що залишилося, просіюючи його через сито і вимішати вінчиком.
- Додати яєчне тісто в дріжджову опару на кефірі, добре розмішати. Влити в тісто окроп, безперервно його при цьому помішуючи. Накрити миску легким рушником і залишити на 20-30 хвилин у теплому місці.
- Через вказаний час змастити сковороду олією і поставити на вогонь. Влити в дріжджове тісто олію і перемішати. Влити на сковороду трохи тіста, розподілити його по всьому дну.
- Смажити дріжджові млинці на кефірі приблизно хвилину з кожного боку. Перекласти млинець на блюдо, змастити вершковим маслом і присипати цукром (не обов'язково). Просмажити млинці з тіста, що залишилося і скласти їх стопкою на блюдо (після кожного млинця накривати мискою або кришкою).
- Подавати млинці кефіру на дріжджах теплими, з варенням, згущеним молоком або медом. Смачного!
Підказка: Якщо хочете отримати ще більш пухкі млинці, додайте до тіста трохи соди, розведеної в ложці оцту. В цьому випадку обов'язково помішайте тісто ще раз після додавання цієї суміші.
Цей рецепт чудово підійде як для сніданку, так і для обіду чи вечері. Дріжджові млинці на кефірі - це не тільки смачна, але і досить корисна страва. Кефір містить багато корисних бактерій, які покращують роботу шлунково-кишкового тракту, а також містить вітаміни та мінерали, необхідні для здоров'я. А опара на дріжджах надає млинцям чудову текстуру та робить їх надзвичайно пухкими та м'якими. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком найкращих млинців.